Ersin Korkut'un savunması güldürdü

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılanan oyuncu Ersin Korkut'tan ilginç savunma...

Ersin Korkutun savunması güldürdü
21 Ağustos 2014 Perşembe 15:37 tarihinde eklendi.
Tapelerde sigaralık istemek için kelimeyi tersten 'kılaragis' şeklinde söylediğinin hatırlatılması üzerine Korkut, “Türkçe'yi sonradan öğrendiğim için kendimi ifade edemiyorum. Kelimeleri bazen yanlış söylüyorum. O yüzden ‘sigaralık’ı tersten söylüyorum" dedi.
 
Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi isimlerin de bulunduğu 53 sanık hakkında ‘uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak’ suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar getirildi. 
 
Oyuncular Ersin Korkut, Rıza Kocaoğlu, Şahin Irmak, Murat Eken, Şinasi Yurtsever, Erdem Baş ile şarkıcı Koray Candemir’in de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım’ın sağlık raporu gönderdiği belirtildi. 
 
Duruşmada savunma yapan Ersin Korkut, Türkiye'de 1-2 sefer uyuşturucu kullandığını söyledi. İddianamede, telefon görüşmelerinde uyuşturucu istemek için 'sigaralık' kelimesini tersten 'kılaragis' olarak söylediğini hatırlatan Mahkeme Başkanı, "Kelimeyi neden tersten söylüyorsun?" diye sordu. Korkut, "Türkçe'yi sonradan öğrendiğim için kendimi ifade edemiyorum. Kelimeleri bazen yanlış söylüyorum. O yüzden 'sigaralık'ı tersten söylüyorum" dedi.
 
Mahkeme Başkanı'nın, "Türkçe'yi tersten mi öğrendin?" sorusu ise salonda gülüşmelere neden oldu. Korkut, 'kılaragis' kelimesiyle sarma tütünü kast ettiğini, uyuşturucuyu kast etmediğini belirtti. 
 
Oyuncu Şahin Irmak da birkaç defa uyuşturucu kullandığını ama bağımlı olmadığını savundu. Telefon görüşmelerindeki kelimeleri tersten söyleyerek yaptıkları konuşmalar için ise Irmak, “Arkadaş grubumuzda birçok şeyi çok anlamsızca da olsa tersten konuşuyoruz. Şaka amaçlı kendi jargonumuz gibi bir şey. Biz mikrofonu da tersten söylüyoruz” diye konuştu.
 
Oyuncu Murat Eken de hayatında birkaç defa uyuşturucu kullandığını ama kimseye uyuşturucu temin etmediğini söyledi.

CİHAN