Ertuğrul Günay'dan yeni parti açıklaması

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, herhangi bir parti kurma çalışması içinde olmadığını kaydetti

Ertuğrul Günaydan yeni parti açıklaması
23 Ekim 2014 Perşembe 12:07 tarihinde eklendi.

Günay, “Şu aşamada bütün girişimlerin dışında kalmak kararında olduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum.” dedi.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın yeni bir parti kuracakları yönündeki beyanlarının ardından yeni kurulacak partide ismi geçen Bağımsız İzmir Milletveli Ertuğrul Günay, kamuoyundaki bu yöndeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, "Son günlerde, yeni partilerin kurulması çalışmalarıyla ilgili haberler basında yoğunlukla yer almakta, kamuoyunda tartışılmaktadır. Bunlardan birinin hafta sonu ilk büyük kongresini toplayacağı, bir diğerinin kuruluş işaretlerini verdiği bilinmektedir. Bu haberler içinde zaman zaman adım geçmekte, basında yer almanın ötesinde kulislerde sıklıkla dillendirilmektedir." ifadelerine yer verdi.

"SİYASİ İSTİKRARSIZLIK İKTİDARIN GÜN GEÇTİKÇE HIRÇINLANMASINA YOL AÇIYOR"

Türkiye’de bir siyasal tıkanıklığın olduğunun altını çizen Günay, "Bu tıkanıklık, iktidarın gün geçtikçe yıpranmasına ve hırçınlaşmasına; muhalif kitlelerin de karamsarlığına sürüklenmesine yol açmakta ve demokratik gelişmenin geleceği için tehlikeler doğurmaktadır." dedi.

"KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SAYGIYLA SUNUYORUM"

Bu nedenle yeni siyasal arayışlar ve parti kurma girişimlerini saygıyla karşıladığını kaydeden Ertuğrul Günay, açıklamasına şöyle devam etti: "Ancak, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye, ekonomik gelişmenin ve toplumsal dayanışmanın vazgeçilmezliğine inanan bir siyaset adamı olarak, şu aşamada bütün bu girişimlerin dışında kalmak –ve önümüzdeki süreçte düşünce ve deneyimlerimi demokrasinin gelişmesi için uğraşan her kesimle paylaşmakla yetinmek- kararında olduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum."

 


CİHAN