Ertuğrul Özkök çileden çıktı!

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde 100 Siyaset programında Ertuğrul Özkök çok sinirlendi.

Ertuğrul Özkök çileden çıktı!
29 Mart 2013 Cuma 08:59 tarihinde eklendi, 1.788 kez okundu.

A Haber ekranlarında Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset'e konuk olan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ten çaprıcı açıklamalar geldi. Çözüm sürecinin tartışıldığı programa Özkök ile moderatör arasındaki ilginç diyaloglar damga vurdu.

 
 "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" SÖZÜNÜN KALDIRILMASINI DOĞRU BULDUM
 
Ertuğrul Özkök çözüm süreci ile ilgili " Biz bir demokraside yaşıyoruz. CHP, MHP gibi partiler var. Onlarda AK Parti gibi seçilmiş parti." dedi. Bunun üzerine Sevilay Yükselir "MHP gibi bir parti var dediniz. Her konuya dalıyorsunuz. MHP başkanının 'vur de vuralım, öl de ölelim sözlerini' niye hiç köşenizde yazmadınız deyince. Ertuğrul Özkök "Ben her konuda yazmıyorum. Ben ordaki Ne Mutlu Türküm diyene sözünü kaldırılmasını doğru buluyorum, bunu da yazmadım" dedi. Ertuğrul Özkök konuşmasına "Cumhurbaşkanımız ne dedi, 1924 anayasasındaki madde korunabilir" dedi. 
 
SORUMLUSU OLMADIĞIN SORULARI BANA SORMA
 
Ertuğrul Özkök'ün bu konuşmasına Sevilay Yükselir "anayasadan banane" deyince Ertuğrul Özkök "anayasadan bana ne mi diyorsun? Allah Allah Anayasa dediğimiz şey Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları tarafından yapılan şeydir. Herkesi kapsar" dedi. Sevilay Yükselir kendini savunmaya çalışsa da Ertuğrul Özkök sözlerine devam etti. Batman'da Atatürk heykelinin altındaki yazının kaldırılmasının tartışma yarattığı anlarda Ertuğrul Özkök "sorumlusunun benim olmadığım soruları bana sorma" dedi.  
 
"BİRAZ DA CUMHURBAŞKANI'NA ÇATIN O ZAMAN"
 
Gergin anların yaşandığı programda Kürt açılımından bahsedilirken bir tartışma daha yaşandı. Ertuğrul Özkök "Cumhurbaşkanı Türk kelimesinin anayasada kalmasını istiyorsa... " dedi bunun üzerine Sevilay Yükselir "öyle bir şey söylemiyor 24 anayasasından bahsediyor." dedi. Ertuğrul Özkök, Sevilay Yükselir'e "24 anayasası ne diyor?" diye sorunca, Yükselir'in cevabı "bilmiyorum" oldu. Eruğrul Özkök bunun üzerine "24 anayasası 92 anayasasındaki şeyi söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk kabul edilir, hep bana çatıyorsunuz" dedi. Sevilay Yükselir "Cumhurbaşkanına da çatarız." dedi. Özkök ise " Çatın o zaman. Ben diyorumki sende şöyle bir arıza var, kusura bakma Türkiye senden ve benden ibaret değil." dedi. 
 
"EŞEKLİK ETTİM BU KONUŞMA BAŞIMA BELA OLACAK"
 
Sosyal medyadan tepki gelince Sevilay Yükselir "Bursa hakkında yaptığım konuşmalara tepki geldi. Eşeklik ettim, bu konuşma başıma bela olacak" dedi. Ertuğrul Özkök ise Sevilay Yükselir'in özür gibi konuşmasına "canlı yayında insan istemediği sözleri söyleyebilir, eşeklik diye değerlendirmemek lazım" dedi. Sevilay Yükselir ise annem bile rahatsız olmuş" diyerek özrünü yineledi.