Ertuğrul Sağlam'a ödül

Alparslan Üniversitesi, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı "çeyrek asrın teknik direktörü" seçti.

Ertuğrul Sağlama ödül
19 Kasım 2013 Salı 18:27 tarihinde eklendi.


Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Muş şubesi ve Muş Alparslan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen program kapsamında Muş’a gelen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ilgi ile karşılandı. TÜFAD Muş şubesi ve MŞÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenen söyleşi programına katılan Sağlam’a "Çeyrek yüzyılın en iyi antrenörü" ödülü takdim edildi.

Futbol maçlarında şiddet, spor ve eğitim gibi konularla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlam, özellikle yapılacak olan bir futbol maçı öncesi takımın yönetimi ve hocası tarafından yapılan açıklamaların önemli olduğunu ve bu açıklamanın hem futbolcu hem de taraftar üzerinde etki oluşturduğu kaydetti.

Sporun gerçek amacının ön plana çıkması için gerek futbolcuların, gerek yönetimin, gerekse taraftarın birleştirici olması gerektiğine vurgu yapan Sağlam, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 25 yıllık profesyonel futbol hayatım var. Şunu söylemek isterim ki kazanan da kaybedende saygı ve hoşgörü çerçevesinde davranış sergilemelidir. Kazanan için mutluluk verici olan bir durum kaybeden için dünyanın sonu olmamalıdır."

Sporda altyapının çok önemli olduğunu da kaydeden Sağlam, "Ben altyapıda bulunan yönetici arkadaşlarıma özellikle gençlerin eğitimi ile ilgilenmeleri konusunda uyarılarda bulunuyorum. Çünkü eğitimde başarılı olmayan bir çocuk sporda da başarılı olamaz.

Sporun ve sporcunun eğitimden soyutlanması mümkün değildir. Okul ile spor belirli bir döneme kadar getirilmelidir. Eğitimin spora katkısı çok fazladır, sporun da eğitimi ilerletmesi gibi bir durum söz konusudur." ifadelerini kullandı.

Sağlam, kişilerin mutlaka spor yapması ve kendilerini spordan soyutlamaması gerektiğini vurguladı.

Söyleşi programına, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Tüfad Muş şube başkanı Alpaslan Has, kurum müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sağlam, Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u da ziyaret ederek, Muş’u çok beğendiğini ve Muş halkının misafirperver olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vedat Büyükersoy, Muş’un her şeyi hak ettiğini belirterek, sanatsal ve sporsal faaliyetlerin artması için de gerek valilik, gerekse Sosyal Destek Programı (SODES) ile gerekli katkıyı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz’ı da makamında ziyaret eden Sağlam, çocuk ve gençlere sağladığı imkanlardan dolayı Durmaz’a teşekkür etti. Emniyet müdürlüğünün "Haydi Mahalle Maçına’’ projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren 25 genci Eskişehirspor maçına davet ederek, alt yapı takımlarıyla maç yaptıracaklarını ifade etti. Sağlam beraberinde getirdiği Eskişehirspor formalarını bayan ve erkek futbol takımı oyuncularına dağıtarak büyük bir jest yaptı.

Daha sonra Muş Tüfad şubesi tarafından organize edilen halı saha maçında, Muş Valisi Vedat Büyükersoy ile Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ın kaptanlıklarını yaptığı şöhretler-yıldızlar karşılaşmasında oynadı.

Sağlam'ın ilk devresinde şöhretler, ikinci devresinde ise yıldızlar takımında oynadığı karşılaşma 5-5 sona erdi. Tüfad Muş Şube Başkanı Alparslan Has, Sağlam’ın gelişinden çok memnun kaldıklarını ve gençler için bu ziyaretin büyük moral kaynağı olduğunu ifade etti.


CİHAN