Erzincan'da alevli gece!

Erzincan'da Keresteciler Sitesi'nde çıkan yangın nedeniyle ortalık alev topuna döndü.

Erzincanda alevli gece!
05 Eylül 2013 Perşembe 23:20 tarihinde eklendi.
Çok sayıda itfaiye ekiplerinin yanısıra polisin toplamsal eylemlerde kullandığı TOMA araçları ile yapılan müdahalelere rağmen yangın kontrol altına alınamadı.
 
Bugün saat 20.30 sıralarında Sanayi Çarşısı Keresteciler Sitesi 790'ıncı sokaktaki orman ürünleri satış yeri ve kereste deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Tiner ve kereste ürünlerinin yanmasıyla kısa sürede büyüyen yangın rüzgarın da şiddetiyle bitişikteki iş yerlerinede sıçradı.

Alevlerin neredeyse gökyüzüne kadar yükseldiği yangınının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen iftaiye ekiplerinin yetersiz kalması sonucu belde ve ilçelerden, Devlet Hava Meydanları ile 3'üncü Ordu'ya ait ekipler, toplumsal müdahele aracı TOMA'da müdahalede kullanıldı.
 
Olay yerine gelen Vali yardımcısı Mehmet Kurt ve Belediye Başkanvekili Seyfullah Kaban, çalışmaları yerinde izledi. Tonlarca kereste malzemesinin alev aldığı yangınca işletme sahipleri, forklift aracıyla keresteleri kurtarmaya çalıştı. Ekiplerin 3 saattir sürdürdüğü çalışmalara rağmen yangın hala kontrol altına alınamadı.Yangına müdahele eden çok sayıda iftaiye eri de dumandan etkilendi.
 
Çevrede endişe ve korkuya neden olan yangınla ilgili görgü tanıkları, bir anda elektriğin kesildiğini ve gökyüzünün alev topuna dönüştüğü söylediler.

DHA