Erzin'de aşureli Turizm Haftası kutlaması

Hatay'ın Erzin ilçesinde Turizm Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Erzinde aşureli Turizm Haftası kutlaması
19 Nisan 2014 Cumartesi 17:09 tarihinde eklendi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde Turizm Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kutlama programında, ülkemizin ve ilçenin turizm zenginliği şiir, tiyatro ve sinevizyon gösterisiyle anlatıldı. Törene katılanlara aşure ikram edildi.


Turizm haftası Erzin'de de büyük bir coşku ile kutlandı. Erzin İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen resmi kutlama programına Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Milli Eğitim Müdür vekili Kazım Sağıroğlu ,İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ateş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmeni Arzu Muluk, turizmin ülkeler için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.Turizmi bacasız fabrika olarak niteleyen Arzu Muluk, ülkemizde turizm gelirinin gayri safi milli gelirin yüzde 5'ini oluşturduğunu söyledi.Türkiye'ye gelen turistlerin iyi ağırlanması gerektiğini vurgulayan Muluk,Türkiyeyi son bir yılda 39 milyon turistin ziyaret ettiğini belirtti.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerin sunduğu ve hazırladığı program salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Erzin Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin oynadığı halk oyunları ile son bulan programda, davetlilere öğrenci velilerinin yaptığı aşure ikram edildi.


CİHAN