Erzurum'da Cumhuriyet yürüyüşü

CHP Erzurum il yönetimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle akşam saatlerinde cumhuriyet yürüyüşü düzenledi.

Erzurumda Cumhuriyet yürüyüşü
29 Ekim 2013 Salı 20:46 tarihinde eklendi.
Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılan ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atan Chp'liler, Atatürk Anıtının bulunduğu Havuzbaşında andımızı okudu.
 
Merkez Yakutiye ilçesinde saat 18.00'de Chp tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 400 kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında Kent Meydanından yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Atatürk Anıtının bulunduğu havuz başına Selda Bağcan'ın çalınan türküleri eşliğinde yürüyen CHP'liler, 'Türküz Türkçüyüz Atatürkçüyüz', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı.

Havuzbaşına gelen kalabalık burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Havuzbaşında bir konuşma yapan Chp Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, "Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

İşte bu değer, bizleri milli bir devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır" dedi.
 
Konuşmanın ardından ellerinde Türk Bayrağı ile süs havuzuna giren 4 kişi kalabalık tarafından alkışlandı. Grup, halay çektikten sonra 10'ncu Yıl Marşı ve andımızı okuyarak sessizce dağıldı.

DHA