"Esad rejiminin çökmesi an meselesi"

Leon Panetta bugün Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Adana'daki İncirlik Askeri Üssü'nü ziyaret eden Panetta, Suriye'deki Esad rejiminin çökmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Esad rejiminin çökmesi an meselesi
14 Aralık 2012 Cuma 15:06 tarihinde eklendi, 1.001 kez okundu.

 

İncirlik'teki Amerikan Askeri Üssü'nü ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, NATO'nun Türkiye-Suriye sınırına yerleştirmeyi planladığı Patriotlarla ilgili bir açıklama yaptı.
 
ABD Savunma Bakanı Panetta, "Bu sabah Türkiye'de, 2 Patriot bataryası ve bataryalarla ilgilenecek birlikleri konuşlandıracağımızı duyurduk. Böylece Türkiye'nin Suriye'den gelen tehditlere karşı ihtiyacı olan füze savunma sistemine sahip olması konusunda yardım etmeyi amaçlıyoruz" dedi.
 
"Suriyeli muhaliflerin arasından siyasi kurumların liderliğini sağlayabilecek kişilerin belirlenebilmesi için eğitim ve silahsız destek sağlıyoruz" diyen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, "Esad rejiminin çökmesi an meselesi. Suriye halkının haklarını ve özgürlüğünü koruyacak pürüzsüz bir geçişi sağlayacak bir muhalefet ve muhalif liderler olmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.
 
İncirlik'te 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu 39. Wing Komutanlığı yetkilileriyle görüşen Panetta, burada 1 saat 15 dakika kaldı. ABD'li askeri yetkililerden brifing alan Panetta, sivil bir uçakla 12.55'de Türkiye'den ayrıldı.
 
PENTAGON'DAN AÇIKLAMA
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü George Little, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ve 400 asker gönderilmesine onay verdiğini söyledi.
 
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü George Little'ın açıklaması Panneta'nın Adana'daki İncirlik Askeri Üssü'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği sırada geldi.
 
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü George Little, "Panetta'nın "Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ve 400 asker"e onay vermesi, ABD'nin NATO'daki müttefikleriyle yakın çalıştığı ve Suriye'den gelecek olası bir saldırıya karşı Türkiye'nin savunmasına güçlü bir destek verdiğini gösteriyor" dedi.
 
Amerikan New York Times gazetesi, Almanya ve Hollanda'dan sonra ABD'nin de Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ve 400 asker göndereceğini yazmıştı.
 
NATO komutası altında görev yapacak üç ülkeden toplam 6 Patriot füze savunma sisteminin Ocak ayı sonunda hazır olacağı ama gerekli olması halinde Almanya ve Hollanda'nın sistemlerinin daha hızlı konuşlandırılabileceği belirtilmişti. 
 
ALMAN PARLAMENTOSUNDAN ONAY
Almanya Federal Meclisi de Patriot füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye konuşlandırılmasıyla ilgili tasarı görüşüldü. Alman Federal Meclisi, Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ve 400 asker gönderilmesine onay verdi.
 
Almanya'dan dün yapılan açıklamada, söz konusu 2 Patriot bataryası ve 400 askerin Kahramanmaraş'a konuşlandırılacağı belirtilmişti.

NTV