Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim vuruldu

TSK, Serakib’i ele geçiren rejim güçlerini SİHA ve topçu atışlarıyla etkili vurdu. Rejime bağlı Kaplan Kuvvetleri Komutanı Tuğgenaral Süheyl Hasan’ın SİHA atışı sonucu ağır yaralandığı ileri sürüldü. Rejimin İdlib sorumlusu üst düzey general Ramazan Yusuf ve yanındaki subaylar Cebel El Zaviye bölgesinde obüs atışıyla öldürüldü

Esada ağır darbe! En güvendiği isim vuruldu
05 Mart 2020 Perşembe 19:54 tarihinde eklendi, 4.429 kez okundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri, eli kanlı Esed rejimine ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisine göre TSK'ya ait SİHA'lar Rusya destekli rejimin sözde Kaplan Kuvvetleri komutanı Süheyl Hasan'ı nokta atışıyla vurdu. Süheyl Hasan'ın yaralandığı ve yoğun bakımda olduğu iddia ediliyor.
Suriye kaynakları; Süheyl Hasan'ın, Serakip'te TSK tarafından vurulduğunu ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu.
 
 
4 GÜN ÖNCE "HALEP DEĞİL İSTANBUL DÜŞECEK" DEDİ
 
Süheyl Hasan, 4 gün önce verdiği röportajda, "Türkiye’nin asıl hedefi Halep. Ancak açık bir şekilde söylüyoruz İstanbul düşer, Halep düşmez." ifadelerini kullanmıştı. Esad'ın Kaplan Kuvvetleri olarak adlandırdığı özel kuvvetlerin başında olan Süheyl Hasan, birçok kez suikaste uğradı; ancak her defasında canlı kalmayı başardı. 
 
 
RUSLAR ÖDÜL VERDİ
 
Esad'ın en güvendiği isimlerden biri olan Süheyl Hasan, Rusya Genelkurmay Başkanı tarafından ödüllendirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti öncesi  Rus askeri polisi de Serakib’den çekildi.
 
 
 
 
İDLİB KATLİAMCISI ÖLDÜRÜLDÜ 
 
Bahar Kalkanı Harekâtı'nda çok sayıda sivil ve çocuğun ölümünden sorumlu olan rejimin İdlib sorumlusu üst düzey general Ramazan Yusuf ve yanındaki adamları Cebel El Zaviye bölgesinde obüs atışıyla öldürüldü. Harekatta dün de rejime ağır kayıplar verdirildi. Türk istihbarat birimlerinin Yusuf ve adamlarının yerini belirlemesinin ardından Türk topçu birlikleri obüslerle, rejimin 9. Tugay Komutanı General Ramazan Yusuf'un bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. Yapılan başarılı atışlar sonrasında topçu birlikleri general Yusuf ile yanındaki subaylar etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), harekatta bugüne kadar rejim ve terör örgütü PKK'nın uzantısı SDF güçlerinin bulunduğu Tel Rifat, Halep'in kuzeyinde Nubul ve Zehra'da İran yanlısı grupların üslendikleri noktalar, Halep'teki Neyrap askeri havaalanı, Halep'in güneyinde Safirah'daki askeri fabrikalar, M-5 otoyolu üzerinde çok sayıda çok namlulu roketatar ve karadan havaya füze sistemleri, Menbiç'in batısında rejim tarafından kontrol edilen Arimah kasabası, Hama'daki askeri üs ve İdlib'in güneyinde tepelik alanlardaki askeri mevkiler olmak üzere 8 noktada topçu unsurları ve SİHA'ları ile Esad'ı felç etti. Esad verdiği ağır kayıplarla ordusunun yüzde 15'ini son 3 günde kaybetti.
 
3138 REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
Milli Savunma Bakanlığı "Bahar Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3 bin 138 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi imha edildi" açıklaması yaptı.
 
4 GÜN ÖNCE DE 3 KOMUTANI SİHA'LARLA YOK EDİLDİ
 
Suriye'de katil Esad'ın sivil katliamlarını yöneten Tuğgeneral Burhan Rahmun, Tuğgeneral İsmail Ali ve Albay Mazen Fervati de 4 gün önce TSK operasyonuyla öldürülmüştü. Türkiye'nin operasyonlarıyla paniğe kapılan 3 komutanın acil toplantı yaptığı yeri İHA'lar belirledi. SİHA'lar o karargahı vurarak katilleri yok etti. Öte yandan Suriye Milli Ordusu İdlib'in Hazzarin bölgesinde 25 rejim askeri füzeyle etkisiz hale getirildi. (Milliyet-Sabah)