Esad'dan çok kritik açıklama

Suriye devlet başkanı Beşar Esad,Rus Interfax ajansına "gücü elden bırakmaya hazır olmadığını ve bunun tartışmaya kapalı olduğunu" açıkladı.

Esaddan çok kritik açıklama
19 Ocak 2014 Pazar 12:48 tarihinde eklendi.
Rus İnterfax Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Suriye Devlet Başkanı, Rusya'dan gelen heyetin sorularını cevapladı. Esad’ın politikayı bırakmasını düşünen batı ülkelerinin ve bazı muhalif liderlerinin takındıkları tavırlarla ve bu sene Devlet Başkanlığı seçimlerine katılmaya hazır olup olmadığı sorularını Esad şu şekilde cevapladı: 
 
“Eğer biz pes etme niyetinde olsaydık, en başında pes ederdik. Biz vatanımızı korumak için buradayız. Bu soru tartışmaların dışında tutulmalıdır. Seçimlere kimin katılacağına sadece Suriye halkı karar verebilir.”
Muhaliflere siyasi arenada kendisine rakip olmalarını ve önümüzdeki Devlet Başkanlığı seçimlerine katılmalarını teklif eden Beşar Esad, "Suriye topraklarının yüzde 70'ini kurtardıklarını söylüyorlar. Öyleyse seçimlere katılabilirler ve yüzde 70'lik kesimin desteğini bekleyebilirler " dedi.
 
Suriye Devlet Başkanı, muhaliflerle ilgili açıklamalarına şimdiye kadar hiçbir liderin seçimlere katılma isteğini belirtmediğini de ekledi.