Esad'ın kardeşi Suriye'den kaçtı mı ?

Suriye’deki hükümet karşıtı gösterilerde ordunun verdiği sert müdaha-leden sorumlu tutulan Devlet başkanı Beşar Esad’ın kardeşi Mahir’in Suriye’den kaçtığı öne sürüldü

Esadın kardeşi Suriyeden kaçtı mı ?
31 Aralık 2011 Cumartesi 08:54 tarihinde eklendi.

 

Suriye’de dokuzuncu ayını dolduran hükümet karşıtı gösterilerde 6 bin 200 kişi hayatını kaybederken, bu ölümlerden sorumlu tutulan, Baas ordusunun üst düzey komutanlarından Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kardeşi Mahir’in ülkeyi terk ettiği öne sürüldü.

Kuveyt gazetesi El Enbaa’ya konuşan suriyeli muhalif milletvekili Halid Dahir, 44 yaşındaki Mahir Esad’ın uzun zamandır ortada görünmediğini, Suriye’den kaçmış olabileceğini öne sürdü.

Bu haberi çok güvenilir kaynaklardan elde ettiğini iddia eden Dahir, “Mahir Esad ya çatışmalarda yaralandı, ya da ağabeyi Esad tarafından gösterilere müdahale etmemesi için görevinden alındı. Mahir bu iddiaları yalanlamak istiyorsa kamuoyunun önüne çıksın” diye konuştu.

Rejim karşıtı isyanların ilk günleride göstericilere karşı sert önlemler alan Yarbay rütbeli Mahir Esad, Baas ordusunun üst düzey komutanları arasında yer alıyor. Şam’ın güvenliğinden sorumlu 4. Tümen’in komuta eden Mahir Esad, ülkenin en iyi yetişen elit Cumhuriyet Muhafızları’nın da başında.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam yönetimi ile ipleri koparmadan önce Beşar Esad ile yaptığı telefon görüşmesinde katliamların baş sorumlusu olan kardeşi Mahir Esad’dan uzak durmasını öğütlemişti.

Vatan Gazetesi