Esad'ın uçakları hastane bombaladı

Türkiye sınırı yakınında bulunan, Halep'in Azez ilçesindeki devlet hastanesinin, Suriye savaş uçaklarınca bombalandığı bildirildi.

Esadın uçakları hastane bombaladı
31 Aralık 2012 Pazartesi 17:05 tarihinde eklendi.

 

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Türkiye'nin Kilis iline yakın Halep vilayetine bağlı Azez kasabasındaki devlet hastanesinin 'varil' bombasıyla vurulduğunu duyurdu. 
 
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını aktaran SRGC yetkilisi, bombalan hastahanenin, 60 dönümlük arazide kurulan ilçenin en büyük hastahanesi olduğunu söyledi. 
 
Hastane binasının bombalandığı sırada tedavi gören hastalar, çevredeki sahra hastanelere sevk edildi. Bu hastaların çoğusunun saldırıda yaralandığı bildirilirken, ölü sayısı hakkında henüz açıklama yapılmadı. 
 
-Hastanede sadece doktorlar vardı- 
 
Hastanenin büyük bir bölümünün yıkıldığını aktaran yetkili, hastahanede doktorlar haricinde hiçbir silahlı grubun bulunmadığını, doktorların da hastaları tedavi ettiğini vurguladı. 
 
Hastahanede çoğunlukla çocukların ve kadınların tedavi gördüğünü anlatan yetkili, rejime bağlı savaş uçaklarının 2 gündür özellikle bölgedeki hastahaneleri hedef aldığını sözlerine ekledi. 
 
Beşşar Esed'e bağlı askeri güçler, ilk defa Humus'un Telbise ilçesinde kullandıkları varil bombasını, hastahanelere ve silahlı muhaliflerin karargahlarına yönelik saldırılarda kullanmaya başladı. 
 
Yerleşim yerleri ve kamu binalarına en çok hasar veren bombalar arasında yer alan ve 7 metre derinliğinde çukurlar açan varil bombalarının yapımında 500 kilogram TNT patlayıcı kullanıldığı belirtiliyor.