Esareti bugün sona eriyor

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın küresel dinleme ve izleme programını basına sızdıran CIA eski çalışanı Edward Snowden'ın Rus havaalanındaki "esareti" sona eriyor. Snowden'ın bugün Rusya'ya girmesine izin verileceği iddia edildi.

Esareti bugün sona eriyor
24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:14 tarihinde eklendi.
ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın küresel dinleme ve izleme programını basına sızdıran CIA ve NSA eski çalışanı Edward Snowden 23 Haziran'dan bu yana Rusya'nın başkenti Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanı'ndaki "yeşil bölge"de yaşıyor.
 
Snowden'ın avukatı Anatoliy Kuçerena, Rusya Federal Göçmenler Dairesi'nin müvekili Snowden'a bugün Rusya topraklarında bulunma hakkı tanıyan belgeyi verebileceğini söyledi.
 
Snowden'ın geçici siyasi sığınma için Rusya'ya 16 Temmuz'da başvurduğunu hatırlatan avukat Anatoliy Kuçerena, "Rusya Federal Göçmenler Dairesi bu gibi konuları 7 gün içerisinde karara bağlıyor. Bugün süre doluyor. Siyasi sığınma belgesi verilirse, Rusya Federasyonu'nda özgürce dolaşabilecek" dedi.
 
'KALICI İKAMET KARARI ALABİLİR' 
Rus avukat Kuçerena ayrıca Snowden’ın sonraki süreçte, bir başka ülkeden sığınma talebi istemektense Rusya’da kalıcı olarak ikamet etme kararı verebileceğini sözlerine ekledi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Snowden siyasi sığınma hakkı istiyorsa, ABD'ye zarar vermekten ve ABD-Rus ilişkilerini zedelemekten vazgeçmeli” demişti.
 
CIA ve NSA eski çalışanı Edward Snowden 23 Haziran'dan bu yana Moskova'daki Şeremetyevo Haaalanı'nda bulunuyor.

NTV