Esas Aeropark'a iki farklı ödül

TABANLIOĞLU Mimarlık 'ESAS Aeropark' projesi ile 2 ayrı yarışmada 3 ödül aldı.

Esas Aeroparka iki farklı ödül
22 Ekim 2014 Çarşamba 12:34 tarihinde eklendi.
Proje Leaf International Awards 2014'te "Yılın Karma Yapısı", Internatıonal Property Awards yarışmasında ise, "Türkiye'nin En İyi Yapısı" ve "Avrupa'nın En İyi Karma Yapısı" seçildi. 
 
Tabanlıoğlu Mimarlık, içinde Pegasus Genel Yönetim Merkezi'nin de bulunduğu Sabiha Gökçen yakınlarında bulunan ESAS Aeropark ile önce dünyanın en önemli mimari değerlendirmelerinden Leaf International Awards 2014'te "Yılın Karma Yapısı" dalında büyük ödüle layık görüldü. 4 gün sonra aynı proje ile International Property Awards'da da beş yıldızla "Türkiye'nin En İyi Yapısı" ve "Avrupa'nın En İyi Karma Yapısı" seçilerek iki ödül birden aldı.
 
ESAS AEROPARK'IN PROJESININ BAŞARISI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORUNA YANSIDI
 
Finalde; projelerin yaratıcı, iyi mimarlık örnekleri olarak işverenin beklentilerini karşılamalarının yanı sıra çevresel ve sosyal yarar gözetilerek tasarlanmış olmalarını da değerlendiren ödül jürisinin ESAS Aeopark için hazırladığı raporda, "İki bloğun birbirleri ile ilişkisinden ve arazi üzerinde konumlanmasından doğan yumuşak eğriler, zarif bir akış oluştururken, estetik kazandırıyor. Mütemadi saydam cephe sayesinde dış alanlarla doğru bir görsel ilişki kuruluyor ve böylelikle iç mekanlarda gün ışığından optimum yararlanılıyor" notu yer aldı.
 
Tabanlıoğlu Mimarlık ESAS Aeropark ile International Property Awards'da kazandığı bu başarı ile birlikte, "Avrupa'nın En İyisi" unvanı ile "Dünyanın En İyisi" seçilmek için de yarışacak. İlk aşama olarak Afrika, Asya-Pasifik, Arabistan, Kanada, Karayibler, Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Birleşik Krallık ve ABD birincilerinin seçildiği International Property Awards'ın son aşamasında ise bu bölgelerin tüm birincileri arasından "Dünyanın En İyisi" seçiliyor. International Property Awards'da kategorilerindeki "Dünyanın En İyileri", Aralık 2014'te Dubai'de gerçekleşecek törende ilan edilecek.
 
"NADİR YAŞANABİLECEK FARKLI BİR GURUR"
 
Tabanlıoğlu Mimarlık'ın birbiri ardına aldığı ödülleri değerlendiren Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, "Farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiğimiz birçok proje ile bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası prestijli ödül aldık. Aldığımız her bir ödül, bizler için ayrı bir mutluluk, gurur ve motivasyon kaynağı oldu. Ancak bu son kazandığımız uluslararası ödüller, taşıdıkları anlam ve prestijleri kadar, aynı proje ile ve birkaç gün arayla layık görülmemiz açısından bize nadir gerçekleşecek farklı bir gurur da yaşattı" dedi.
 
"ÖDÜLLERİ, TÜM TÜRKİYE İLE PAYLAŞIYORUZ"
 
Murat Tabanlıoğlu da, "ESAS Aeropark projemizin yakaladığı başarı, Türkiye'nin ekonomiden ticarete, gayrimenkulden havacılık sektörüne kadar birçok alanda kat ettiği mesafeyi de işaret ediyor. Bu anlamda ödüllerimizi, tüm Türkiye ile paylaşıyoruz" diyerek, başta Tabanlıoğlu Mimarlık'a bu projeyi gerçekleştirme fırsatı veren ESAS Holding olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.