'Eşcinsel rahip ve rahibeler görevi bıraksın!'

Papa Francis, eşcinsel eğilimi olan rahiplerin günahsız olması ya da din görevlisi pozisyonundan ayrılmalarının gerektiğini bildirdi.

Eşcinsel rahip ve rahibeler görevi bıraksın!
03 Aralık 2018 Pazartesi 15:30 tarihinde eklendi, 1.117 kez okundu.
Papa Francis, cumartesi günü yayımlanan bir röportajda eşcinselliği ciddi mesele olarak tanımlarken, "Eşcinsel olmak din adamlarının duyarlı olduğu bir 'moda'dır" diye konuştu. 
 
The Guardian'ın aktardığına göre, Francis, "Eşcinsellik rahip adaylarının baştan yeterince ayırt edilmesini gerektiren çok ciddi bir konudur" diye konuştu. 
 
Rahip ve rahibelerin hayatında böylesi bir duruma yer olmadığını kaydeden Papa, Kilise'nin adayları belirlerken kendilerini vakfetmiş olmalarını istemesi gerektiğini de vurguladı.
 
10 dilde yayımlanan The Strength of a Vocation kitabında yer alan röportajda Papa, "Toplumlarımızda, eşcinselliğin moda olduğu ve zihniyetin bir şekilde kilisenin yaşamını da etkilediği görülüyor. Bu benim kaygılandığım bir şey. Çünkü belki de zamanında çok fazla dikkat çekmedi" ifadelerini kullandı. 
 
Papa Francis, eEşcinsel rahipleri, bekarlık ve doğrulukla yaşamak, kusursuz bir şekilde sorumlu olmak, kendi topluluklarını ve tanrının sadık kutsal insanlarını asla skandal bir şeye çekmeye çalışmamak konusunda uyardı. 
 
Papa, "Eşcinsellik çok ciddi bir mesele. Kendilerine emanet edilen erkeklere eğitim verecek rahip adaylarının, atanabilmeleri için önce insani ve duygusal olarak olgun olmaları gerekiyor. Bu aynı zamanda dini topluluklara girmeyi isteyen kadın rahibeler için de geçerli." dedi.
 
Kilise, eşcinsel eğilimlerin günah olmadığını ancak eşcinsel eylemlerin günah olduğunu belirtiyor.