Eşcinseller evlilik hakkını kutluyor

Danimarka'nın eşcinsellere resmi evlilik hakkı tanınmasının 25’inci yılı kutlandı.

Eşcinseller evlilik hakkını kutluyor
02 Ekim 2014 Perşembe 13:19 tarihinde eklendi.
Kopenhag Büyükşehir Belediye Başkanı Sosyal Demokrat Frank Jensen’in ev sahipliği yaptığı belediye sarayında düzenlenen törende, Veliaht Prens Frederik’in eşi Prenses Mary ve Belediye Meclisi Üyesi Yıldız Akdoğan da hazır bulundular.
 
25 yıl önce 1989 yılı mayıs ayında parlamentoda siyasi partilerin çoğunluğunun oyları ile çıkarılan yasa, eşcinsellere, belediyelerde resmi nikah kıyma hakkını vermiş, Danimarka dünyada eşcinsellere resmi nikah hakkını tanıyan ilk ülke olmuştu. Kutlamayla birlikte “Equal Love Silver Anniversaryö adlı bir de sergi açıldı. Prenses Mary’in açılışın yaptığı sergi 8 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Prenses Mary açılış sırasında yaptığı konuşmada kutlamaya katılıp serginin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Davetliler arasında ABD’nin eşcinsel Kopenhag Büyükelçisi Rufus Gifford ile erkek arkadaşı da dikkat çekti. Belediye Meclisi Üyesi Yıldız Akdoğan, Danimarka gibi çok çeşitlilik ve eşit hakların bulunduğu bir ülkede yaşamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Yapılan konuşmalarda, Danimarka’da çıkarılan yasadan sonra 11 ülkenin daha eşcinsellere evlilik hakkı tanıdığı ve bugüne kadar 1 milyondan fazla eşcinsel çiftin bu haktan yararlandığı bildirildi.