Eşek sırtına içme suyu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Yoğurtçuk Mahallesi sakinleri, her gün 2 kilometre uzaklıktaki dereden eşeklerle evlerine içme suyu taşıyor.

Eşek sırtına içme suyu
21 Aralık 2014 Pazar 15:18 tarihinde eklendi.
Kış mevsiminde eşek sırtında su taşımanın kendilerini zorladığını anlatan mahalle sakinleri, yıllardır çektikleri çilenin sona ermesini istiyor.
 
Siverek'te 50 kilometre uzaklıktaki 150 nüfuslu Yoğurtçuk Mahallesi sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını, mahallenin 2 kilometre uzağındaki dereden karşılıyor. Bugüne kadar içme suyu için hiçbir çalışma yapılmadığını öne süren mahalle sakinleri, her gün eşeklerle dereye gittiklerini ve bidonlarla evlerini su taşıdıklarını söyledi.
 
Özellikle kış aylarında büyük zorluk çektiklerini anlatan mahalle sakinleri, yaşadıkları çilenin sora ermesini istedi. Yaşadıkları problem için defalarca yetkililere dilekçe verdiğini ifade eden mahalle muhtarı Salih Kırdacı, "Müracaatlarımıza karşın bir türlü çözüm bulunmadı. Mahallemizde insanlar her gün 2 kilometre uzaklıktaki dereye giderek su temin ediyor. Kış aylarında su taşıma işi oldukça zorlaşıyor. Biz artık kaderimiz olan bu çilenin sona ermesini ve mahallemizde içme suyu sorununun çözülmesini istiyoruz" dedi.