Esenler’deki baba evine ateş düştü

Siirt'in Pervari ilçesinde cinnet getiren bir askerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 askerden Kemal Kayar’ın (21), İstanbul Esenler’deki baba evine ateş düştü.

Esenlerdeki baba evine ateş düştü
06 Şubat 2013 Çarşamba 12:34 tarihinde eklendi.

 

Yedi çocuklu ailenin en küçüğü olan ve İstanbul’da büyüyen şehidin memleketinin ise vatani görevini yaptığı Siirt olduğu belirtildi. 
 
Siirt’in Pervari ilçesi kırsalındaki İğneli Jandarma Karakolu’nda görev yapan ve bunalımda olduğu belirtilen Samet Maya (21) adlı asker, dün saat 15.30 sıralarında, G-3 otomatik tüfekle karakolda görevli arkadaşlarına ateş açtı. Olayda şehit düşen 3 askerden Kemal Kayar’ın İstanbul’da yaşayan ailesi olayı haber sitelerinden öğrendi. Terhisine 6 ay kaldığı belirtilen Kayar’ın, Esenler Menderes Mahallesi 380. Sokak’da bulunan evinin önüne Türk bayrağı asıldı. Sabah saatlerinde de askeri yetkililerin gelerek aileye şehit haberini verdiği belirtildi. Aile olayın şokunu yaşarken yakınları Kemal Kayar’ın bir gün önce aile ile telefonda konuştuğunu ve iyi olduğunu söylediğini belirttiler. Annenin olayın şokunu hala üstünden atamadığı söylenirken, baba Aziz Kayar evin önünde taziyeleri kabul etti.
 
Şehidin cenazesi, THY’nin tarifeli seferi ile İstanbul’a getirilip, Esenler Son Durak Cami’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından toprağa verilecek.

DHA