Eşi, çocukları ve iş arkadaşını rehin aldı

KAHRAMANMARAŞ'ta alkollü olduğu öne sürülen fabrika işçisi 37 yaşındaki Alparslan Ö., iş arkadaşı ve yaşıtı Remzi P. ile eşi 31 yaşındaki Sebiha Ö. ve 3 çocuğunu evinde bıçakla rehin aldı. İkna edilemeyen Alparslan Ö. özel hareket polislerinin operasyonuyla etkisiz hale getirilirken, bıçak darbeleriyle ağır yaralanan arkadaşı Remzi P. hastanede tedaviye alındı.

Eşi, çocukları ve iş arkadaşını rehin aldı
03 Mart 2015 Salı 08:49 tarihinde eklendi.
Olay, gece saatlerinde Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 3 çocuk babası Alparslan Ö., Doğukent Mahallesi'nde oturan iş arkadaşı Remzi P.'yi ile Mercimektepe'de bir süre alkol aldı. Alparslan Ö., daha sonra evli ve 3 çocuk babası arkadaşı Remzi P. ile birlikte Ertuğrul Gazi Mahallesi 25'inci sokaktaki evine gitti. Alparslan Ö., burada henüz bilinmeyen nedenle arkadaşı, eşi Sebiha Ö. ve 3 çocuğunu bıçakla rehin aldı. Alparslan Ö., bıçakla saldırdığı arkadaşı Remzi P.'nin çığlık seslerini duyarak eve giden yeğeni 22 yaşındaki Mehmet A. tarafından sakinleştirmeye çalıştı. Alparslan Ö. ikna olmazken, komşuları telefonla ulaştıkları polisten yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi.
 
ÖZEL HAREKET POLİSLERİ OPERASYON YAPTI
 
Sokaktaki yolları trafiğe kapatarak bölgeye güvenlik şeridi çeken polisler, binadaki vatandaşları tahliye ederek bölgeden uzaklaştırdı. Polislerin bir süre ikna etmeye çalıştığı Alparslan Ö.'nün olumsuz yanıt vermesi üzerine durum özel harekat polislerine bildirildi. Olay yerine gelen özel harekat timi, ikna edemedikleri Alparslan Ö.'nün bulunduğu binanın ikinci katına uzun namlulu silahlarla operasyon düzenledi. Alparslan Ö. ile yanındaki yeğeni Mehmet A. etkisiz hale getirilerek gözaltına alınırken, kanlar içerisindeki arkadaşı Remzi P. ise sağlık görevlileri tarafından ambulansla Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Olaydan yara almadan kurtulan Alparslan Ö.'nün eşi Sebiha Ö. ile 3 çocuğu da sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Remzi P.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, Alparslan Ö. ile yeğeni Mehmet A. ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Olayı duyarak eve gelen Alparslan Ö. ile Remzi P.'nin yakınları sinir krizi geçirdi. Rehine olayının sona ermesinin ardından tahliye edilen ve merakla operasyonu izleyen vatandaşlar da evlerine döndü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.