Eşi gözleri önünde öldürüldü

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde dün restoran işletmecisi 41 yaşındaki Rıfat Uz'u, eşi Esra Yenici Uz'un gözleri önünde tabancayla 10 el ateş ederek öldürdüğü öne sürülen 49 yaşındaki Mustafa Yıldırım'ın sorgusu devam ediyor.

Eşi gözleri önünde öldürüldü
06 Temmuz 2013 Cumartesi 14:57 tarihinde eklendi.
Eşi gözleri önünde öldürülen Esra Yenici Uz ise yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
 
Mudanya Belediyesi'nin kapalı pazaryeri girişinde dün akşam meydana gelen olayda, bir süre önce Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden tahliye olan Mustafa Yıldırım, et-balık lokantasının bahçesinde eşi Esra Yenici Uz ile oturan Rıfat Uz ile karşılaştı. Daha önceden aralarında husumet olduğu söyleyen Yıldırım ile Uz arasındaki tartışma kavgaya dönüşünce, belindeki ruhsatsız tabancayı çıkartan Mustafa Yıldırım, Rıfat Uz'u eşinin gözleri önünde ruhsatsız tabancayla kurşun yağmuruna tuttu.
 
CİNAYET ZANLISI LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
 
Vücuduna 10 kurşun isabet eden 2 çocuk babası Uz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, kaçmak isteyen Yıldırım'ı ise pazarcı esnafı yakalayıp linç etmek istedi. Polisin vatandaşların elinden güçlükle kurtardığı Yıldırım, Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kocasının öldürülmesine çaresizlik içersinde tanık olan ve olayın şokundan kurtulamayan Esra Yenici Uz ise güçlükle sakinleştirildi.
 
"6 BİN LİRA ALACAĞIMI VERMİYORDU"
 
Yapılan sorgulamasında Rıfat Uz ile daha öncede Trilye Beldesi'nde birlikte meyhane işlettiklerini, kendisine 6 bin lira borcu olan Uz'un bu parayı vermediğini söyleyen Yıldırım, "Karşılaşınca yine alacak-verecek meselesini tartıştık. Küfür edince çılgına göndüm. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi. 
 
Sorgulaması devam eden Mustafa Yıldırım ifadesinin ardından adliyeye çıkartılacak. Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Rıfat Uz'un ise bugün Trilye'de ikindide kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği duyuruldu.
 
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

DHA