Eşi terk edince oğlunu rehin aldı

Denizli'de işsiz 31 yaşındaki Fatih A., eşinin evi terk etmesi üzerine 3 yaşındaki oğlu B.A.'yı bıçakla rehin aldı.

Eşi terk edince oğlunu rehin aldı
14 Şubat 2013 Perşembe 21:28 tarihinde eklendi.

 

Oğlunu yaklaşık 3 saat rehin alıp, kolunu kesen Fatih A. eşinin eve gelmesini ve barışmak istediğini söyledi.

Polislerin uzun süren ikna çabaları sonunda Fatih A., evden oğluyla çıktı. Fatih Mahallesi 1271 Sokak'ta oturan Fatih A., 10 gün önce borcu yüzünden cezaevine girdi. Bu sırada sorunlar yaşadığı eşi A.A. (27) 3 yaşındaki oğlu B.A.'yı bakıcıya bırakıp, İstanbul'daki ailesinin yanına gitti. Eşinin evi terk etmesi üzerine bunalıma giren Fatih A., alkol aldıktan sonra evine gitti. Alkolün de etkisiyle Fatih A., eşini arayıp, oğlunu ve kendini öldüreceğini söyledi. Bunun üzerine A.A. polisi aradı. İstanbul polisi, Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne olayı bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, olay yerine giderken ambulans ve itfaiye ekibi de istedi.
 
KORKU DOLU 3 SAAT
 
Eve giden polis, oğlunu rehin alan babadan kapıyı açmasını istedi. Fatih A., eşinin eve gelmesini, o gelmeden kapıyı açmayacağını belirtti.

Oğlunu bıçakla rehin alan baba, kendi kollarına da kesikler attı. Polis ve itfaiye ekipleri, Fatih A.'yı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Ancak Fatih A., evi terk eden eşinin sevgililer günü için eve gelmesini ve barışmak istediğini dile getirdi. Polisler, öfkeli babayı ikna etmeye çalışırken, camda demir parmaklıklar arkasında duran ve olayların farkında olmayan minik B.A.'yı da sevip teselli etmeye çalıştı. Yaklaşık 3 saat oğlunu rehin alan baba sonunda ikna edilerek evden çıkarıldı.

Minik B.A., polisler tarafından aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü yetkililerine teslim edilmek üzere götürüldü. Ambulansa bindirilen ve kollarında bıçak yarası olan Fatih A. ise Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA