"Eşim ve çocuklarım affetsin"

Arjantin'in başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapacak kenti belirleyecek. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun aday olduğu yarışta ilk surumu yaptı.

Eşim ve çocuklarım affetsin
07 Eylül 2013 Cumartesi 16:03 tarihinde eklendi, 1.442 kez okundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'a verilmesinin barışa susamış bölgeye hem de dünyaya verilecek en anlamılı, en etkili mesaj olacağını söyledi.
 
2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın yapılacağı şehrin belli olacağı toplantıda Türkiye adına yapılan sunumda konuşan Başbakan Erdoğan, G 20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı St. Petersburg'tan 16 saatlik rekor bir uçuşla geldiğini belirtti. Erdoğan, "Uçakta arkadaşlarımla şöyle bir değerlendirme yapıp komiteyi hangi dillerde selamlayacağımızı istişare ettik. Açıkçası ben dünyanın bütün dillerin üzerinde bir ortak dil olduğuna inanıyorum. O dil kalp dilidir. Ve ben bugün sizleri kalbin o ortak diliyle en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.
 
Selamın 'barış' demek olduğun kaydeden Erdoğan, "Barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemde, bölgemizin ve dünyamızın barışın hasretini en derin şekilde yaşadığı bir dönemdeyiz. Bu kritik dönemeçte dostluğun ve kardeşliğin şehri İstanbul’dan tüm dünyaya çok güçlü barış mesajları iletmek istiyoruz." dedi.
 
'İSTANBUL’DAN OLİMPİYAT ATEŞİ KADAR SICAK VE SAMİMİ MESAJLAR ULAŞTIRMAYI ARZULUYORUZ'
 
Olimpiyat halkalarındaki dayanışmayı, paylaşmayı İstanbul'da somutlaştırmak istediklerini kaydeden Erdoğan, "Dünyanın tüm dillerine, tüm dinlerine, tüm etnik kökenlere yeryüzünde nefes alıp veren herkese hoşgörü şehri İstanbul’dan olimpiyat ateşi kadar sıcak ve samimi mesajlar ulaştırmayı arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Çocukluk yıllarımdan başlayarak lisanslı amatör futbolcu olarak 16 yıl boyunca sporu tüm benliğimde yaşadım. Eşim çocuklarım beni affetsinler en az onlara olduğu kadar İstanbul’a ve spora sonsuz bir aşkla bağlandım." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul aşkı, beni İstanbullluların takdirleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na taşıdı. Spor aşkı ise kollektif bir çalışma dayanışma ve paylaşma ruyla yine milletimizin takdiriyle beni Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na taşıdı. İstanbul'a ve spora olan sevdamı ortak bir meşale altında, hem de olimpiyat meşalesi altında birleştirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu. 1996'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu komitenin karşısında sunum yapmıştım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak 2020 Olimpiyatları'na aday olduğumuzu, bu olimpiyatları gerçekleştirmek için de her türlü imkana, potansiyele, arzuya ve motivasyona milletçe sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum." 
 
Başbakan Erdoğan, halkın çoğunluğunun Müslüman olduğu Türkiye'de yapılacak olan olimpiyatların hiç kuşkusuz hem barışa susamış bölgeye hem de dünyaya verilecek en anlamılı, en etkili mesaj olacağını söyledi. 
 
Türkiye'nin, olimpiyat ruhunun ve olimpiyat hedefinin arkasında olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Hükümetimizle, muhalefetimizle, mesyamızla, sivil toplum örgütlerimizle, özel sektörümüzle, milletmizle 2020 Olimpiyatları'nı gerçekleştirme konusunda tam bir kararlılık içindeyiz. Ülke olarak çok genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Çocuklarımız 11 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak bir Türkiye'de yaşıyorlar. Yedi yıl sonra 2020'de bugünün çocukları, gençleri de çok daha farklı, çok daha kalkımış, daha müreffeh, demokrasi standartları çok daha yüksek bir Türkiye'de yaşıyor olacaklar. Tarih bize şunu çok net olarak söylüyor: Eğer gençliğe ilham verebiliyorsa, olimpiyat hareketi en güçlü noktasındadır. 2020 Olimipiyatları'nın, gençliğin ülkesi Türkiye'de, 8 bin yıllık tarihi olan hoşgörü ve barış şehri İstanbul'da, kıtaların buluştuğu bu kadim şehirde gerçekleşmesi olimpiyat ruhuna uygun bir karar olacaktır. İstanbul olimpiyatları, geçmişle bugünü, bugünle yarını; kıtaları, kültürleri, medeniyetleri, insanlığın birikimini buluşturacak bir yeryüzü köprüsü olacaktır."