"Eşime saldıranlardan şikayetçiyim"

İzmir'de 1 Mayıs kutlamalarında gruplar arasında çıkan arbedede aldığı darbeler sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan 58 yaşındaki İbrahim Kultuay, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

02 Mayıs 2013 Perşembe 21:53 tarihinde eklendi.

 

İbrahim Kutluay, içinde bulunduğu 'Halkın Kurtuluşu Gazetesi' korteji ile EMEP Partisi üyeleri arasında çıkan arbedede yaralanmıştı. Kutluay’ın eşi Berrin Kutluay, eşine saldırarak yaralanmasına, tansiyonunun düşerek kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesine neden olan kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi. 
 
1 Mayıs kutlamalarında çıkan arbede sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden İbrahim Kutluay’ın acılı eşi evinde taziyeleri kabul etti. Eşi İbrahim Kutluay’ın, 1 Mayıs sabahı hazırlanarak evden çıktığını, Gündoğdu Meydanı’nda arkadaşlarıyla buluştuğunu aktaran acılı eş Berrin Kutluay, “Orada bir takım kendini bilmezler saldırmışlar, karşılıklı atışmalar başlamış.

Eşimin arkadaşlarının söyledikleri, eşime de darbe olduğu yönünde. Eşim zaten kalp hastası. Olaydan sonra fenalaşmış, tansiyonu 5’e düşmüş. Arkadaşları eşimi Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürdükten sonra bana haber verdiler.” dedi. 
 
Hastanede eşinin göğsünde bir ağrı olduğunu söylediğini aktaran Kutluay, “Eşime hastanede sordum bana sadece sıkıldığını söyledi. Göğsünde bir ağrı olduğunu söyledi. O geçerse rahatlarım dedi. O stresten dolayı kalp krizi başladı. Eşime, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gidelim, hiç olmazsa gözetim altında kalırsın dedim. O, hastaneleri hep sevmez, yok geçer dedi. Israr etmem üzerine akşam saat 20.15’te Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gittik. Doktorlar baktı ve eşimin kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Eşimi Kardiyoloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırdılar. En son sabaha karşı saat 02.30’da eşimin elinden tuttum, bana bir saat uyumak istediğini söyledi. Orada vedalaştım sonra eşimi bir daha göremedim. Eşimi maalesef kaybettik. Ben hastane polisine giderek eşimin ölümüne neden olan arbedeye karışan kişilerden şikayetçi oldum. Onların MOBESE kameraları tarafından belirlenmesini istiyorum. Ne yapmam gerekiyorsa her şeyi yapacağım. Eşim, bunları hiçbir zaman hak etmedi. Eşim hep haklının, işçinin yanındaydı.” diyerek gözyaşı döktü. 

CİHAN