Eşinden 6 yıldır boşanamıyor

Evliliklerine son vermek isteyen Oğuz çiftinin çekişmeli boşanma davası, 6 yıldır sonuçlanamıyor.

Eşinden 6 yıldır boşanamıyor
04 Mart 2015 Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi.
Dava süresince gösterilen tanıkların dinlenmemesi ve kadına tedbir nafakası bağlanmamasını “usül eksikliği” olarak değerlendiren Yargıtay, yerel mahkemenin boşanma hükmünü bozdu. Eşinden ayrı yaşayan Gülümser Oğuz ise sevgilisinden 2013 yılında bir kız çocuk dünyaya getirdi. Ancak evliliği kağıt üstünde devam etmesi nedeniyle çocuğun nüfus kaydı Oğuz’un üzerine yapıldı. Evlenemeyen Oğuz, kendisinden olmayan çocuğun nüfusuna kaydettirilmiş olması nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.
 
Yargıtay kararı bozunca...
Gülümser Albaş ve Mustafa Oğuz 2001 yılında evlendi. Bir süre sonra şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, 2009’da boşanma davası açtı ve evlerini ayırdı. Dava sürecinde karısının Ayvalık’ta başka bir erkekle yaşadığını öğrenen Oğuz, mahkemeden konunun araştırılması istedi.
 
Araştırma yapan Jandarma, “Gülümser Oğuz’un yaklaşık 1 yıldan bu yana Ekrem Tekin ile birlikte yaşadığı, 2013 yılında bir kızının olduğu tespit edilmiştir” bilgisini mahkemeye bildirdi. Mahkeme de mevcut deliller kapsamında çiftin boşanmasına karar verdi.
 
Gülümser Oğuz’un kararı temyize götürmesi sonucu dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, tanıkların dinlenmemesi ve kadına tedbir nafakası bağlanmamasını “usul eksikliği” olarak değerlendirerek, kararı bozdu. Karar yeniden yerel mahkemeye gönderildi. Bu süreçte Gülümser Oğuz’un Ekrem Tekin’le birlikteliğinden bir çocukları oldu. Oğuz çifti halen evli gözüktüğü için nüfusta “baba” olarak Mustafa Oğuz yer aldı.
Böylece Gülümser Oğuz, Ekrem Tekin’den olan çocuğunun sağlık ve ilaç masraflarını da Mustafa Oğuz’un sigortasından karşılamaya başladı. Bunun üzerine Oğuz, mağduriyetinin giderilmesi için bu kez de “nesebin reddi” davası açtı.
 
Mağduriyetine son verilmesini isteyenOğuz, “Evliliğimiz bitmeden yaşadığı ilişki nedeniyle eşime ‘tazminat’ davası açacağım” dedi.

Milliyet