Eşinin öldüğü söylenmedi

Aydın'da yangında yaralanıp hastanede tedavi gören belediye eski Başkanı İlhami Ortekin'e eşi Fevziye Ortekin'in öldüğü söylenmedi. Ortekin'i ziyarete gidenlerin uyarıldığı belirtildi

Eşinin öldüğü söylenmedi
05 Mart 2013 Salı 09:17 tarihinde eklendi.

 

Aydın’ın önemli siyasi isimlerinden İlhami Ortekin’in Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki dairesinde 25 Şubat 2013 günü saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. 
 
Komşuların uzun süre kapıyı çalmalarına rağmen uyandıramadıkları İlhami Ortekin (70), Fevziye Ortekin (67) ve kayınvalide Fatma Kurt, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan 3 kişiden Fevziye Ortekin, hayatını kaybetti. Adnan Menderes Üniversite Hastanesi’nde tedavisine devam edilen İlhami Ortekin’e eşinin ölümü geçen 7 güne rağmen söylenmedi.
 
Ortekin’i ziyarete giden yakın akrabalarını eşiyle ilgili bilgi vermemeleri konusunda uyardıklarını belirten Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, "Kendisini yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutuyoruz. Yangında yoğun dumana maruz kaldığı için hastamızın akciğeri etkilenmiş. Ayrıca sigara tüketen de bir hasta. Bu nedenle hastamızı ara ara solunum cihazına bağlayıp solunum desteği sağlıyoruz. 
 
Yoğun bakımda hastalar riskli olduğu için tutulur. İlhami Bey de yoğun bakımda olduğu için az da olsa hayati riski vardır. Beklenmeyen sorunlar ortaya çıkabilir. Elimizden gelen tedaviyi hastaya uyguluyoruz. Bu tedaviye hastanın vereceği yanıtı bekleyip göreceğiz" dedi.
 
Bilinci açık olan İlhami Ortekin’in, eşi ve kayınvalidesinin sağlık durumuyla ilgili bilgi istediğini, bu konuda hastane personeli ve ziyaretçileri uyardıklarını kaydeden Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, "Hastane yönetimi olarak İlhami Ortekin’in yanına sürekli uğruyoruz. 
 
Ekibimiz hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Hastamız yangını hatırlıyor ve olayla ilgili yaşadıklarını bizimle paylaşıyor. Tedavisi sırasında Ortekin, eşiyle ve kayınvalidesinin durumunu doktorlara soruyor. Ama tüm ekibimiz bu konuda bilgilendirildi. 
 
Hastanın durumu belli bir noktaya geldiğinde sorumlu hocamız Prof. Dr. İbrahim Kurt tarafından bilgi verilecek. Hastanın iyileşme süreci belli bir noktaya gelmeden söylemeyi düşünmüyoruz. Bunun kararını sorumlu hekimimizle birlikte vereceğiz. İlhami bey, şuan eşinin öldüğünü bilmiyor. Hasta ziyaretlerine gelenlere de eşiyle ilgili bilgi vermemeleri konusunda gereken açıklamaları yaptık. Aşırı bir ziyaretçi yoğunluğunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

DHA