"Eşinizle konuşun, bir sıkıntınız olduğunda eve gidin"

Düşünce koçu Münir Arıkan, "Ailenin en büyük kale olduğunu hal diliyle bizlere Peygamberimiz anlatmıştır.Eşinizle konuşun, bir sıkıntınız olduğunda eve gidin." dedi.

Eşinizle konuşun, bir sıkıntınız olduğunda eve gidin
04 Ocak 2014 Cumartesi 18:06 tarihinde eklendi, 1.281 kez okundu.

Aksaray Belediyesi tarafından 'Ailede meşguliyet terapisi' adlı söyleşi düzenlendi. Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye düşünce koçu Münir Arıkan konuşmacı olarak katıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) bir işle meşgul olmayan insana selam dahi vermediğini hatırlatan Arıkan, ne şekilde olursa olsun herhangi bir şeyle meşgul olmayı tavsiye etti. Arıkan, "Hayırlı bir şeyle meşgul olmayanla, hayırsız şeyler için şeytan meşgul olur. Meşgul olduğumuz şeylerin yeri geldiğinde ibadetlerden daha fazla sevabı var. Bir hanımın eşine yemek hazırlaması, bir erkeğin evine alışveriş yapması, eşiyle konuşması, bütün bunlar birer meşguliyettir ve sevabı vardır." şeklinde konuştu.

"AİLE EN BÜYÜK KALEDİR"

Peygamberimizin vahiy geldiğinde koşarak eve gitmesini anlatan Münir Arıkan, "Ailenin en büyük kale olduğunu hal diliyle bizlere Peygamberimiz anlatmıştır. Eşinizle konuşun, bir sıkıntınız olduğunda eve gidin. Bunun dışında en önemli şeylerden biri şu 'Yavaşlayın' üzerine basarak söylüyorum. Hızla giderken yaptığımız hiçbir şeyden tat almadığımız gibi anlayamayız da. Beynimizdeki nöronların iletişimine duygu ve düşüncelerimiz karar verir. Hangi konuda yoğunlaşırsak o konuyla ilgili nöronlar gelişmiş yeni ağ bağlantısı kurarlar.” diye konuştu.

"TERAVİH NEDEN UZUN SÜRER, FİLM NİÇİN HEMEN BİTER?"

Seyircilerden, bir bebeğe bakmakla bir yaşlıya hizmet etmenin arasındaki farkları düşünmelerini isteyen Arıkan, "Yaz tatili niye çabuk geçer, maçlar niye kısa sürer, teravih niye uzun sürer, film niçin hemen biter" gibi soruları "Önemli olan yaşadığın an değil hissettiğin andır." diye cevapladı.

Evinizi süsleyin, bilgisayar oyunları oynayın, alimleri ziyaret edin, mutlaka bir ulemanın önünde diz çökün, nefes çalışması yapın, ailece şükürle güneşin doğuşunu ve batışını izleyin, çocuklarınıza masaj yapın, sırtını kaşıyın, evde kostümlü tiyatro yapın gibi tavsiyelerde bulunan Arıkan, Peygamberimizin aile hayatını neşelendirmek için yaptıklarını örneklerle anlattı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta program sonrası düşünce koçu Münir Arıkan’a aile ile ilgili verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek bir buket çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

Söyleşiye, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve eşi Aysun Palta'nın yanı sıra başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 


CİHAN