Eski bakan toprağa verildi

Refaiddin Şahin için kurucusu olduğu Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tören düzenlendi.

Eski bakan toprağa verildi
19 Mart 2013 Salı 15:02 tarihinde eklendi.

 

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Devlet ile Tarım ve Köyişleri Bakan eski bakanlardan Refaiddin Şahin, bugün memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.
 
Şahin için kurucusu olduğu Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden tören düzenlendi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Acaristan Bölgesi Milli Eğitim Bakanı Giorgi Tavamaishvili, Acaristan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Giorgi Masalkini, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, ailesi ve yakınları olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
 
Törende ilk olarak 74 yaşında yaşama veda eden eski Bakan Refaiddin Şahin’in özgeçmişi okundu. Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Refaiddin Şahin’in yaptığı hizmetlerle ve eserlerle ismini ölümsüzleştirdiğini söyledi. Eski bakan Refaiddin Şahin ile ilgili duygularını anlatan Kurtulmuş, şöyle dedi:
 
"Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Dünya hayatı zaten her birimiz için gelip geçici, dünyada kalan yok. Ancak insanların bir kısmı dünyadan giderken bıraktığı eserlerle kendi isimlerini dünyada kalanlar için bir yerde ölümsüzleştiriyor. Refaiddin ağabey böyle insanlardan birisiydi. Bürokrasi, siyasi ve özel hayatında kişiliğiyle ortaya koymuş olduğu profil, yaptığı hizmetler, insanlarla olan ilişkilerindeki samimiyet ve dostane ilişkileri dolayısıyla Ünyeliler, Ordulular için, hem Türkiye’nin her tarafında kendisini tanıyanlar için, hem de yurt dışında kendisiye birlikte mesaisi olan herkes için saygıyla anılacak bir isim olara dünyadan ayrılıyor. Bıraktığı eserleri geride kaldı. Ayrıca elinden tuttuğu, yardım ettiği, desteklediği insanlar onlar da dünyada kalan eserleri olarak görülebilir."
 
Numan Kurtulmuş, törende Refaiddin Şahin’in eşi Çağlayan Şahin, çocukları Nilay ve Burak Şahin, kardeşleri Sebahattin ve Faruk Şahin’e taziyelerde bulundu. Tören ardından Şahin’in naaşı önce baba evine ardından da Ünye Merkez Büyük Cami’ye getirildi. Cenazeye AK parti Genel başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile binlerce kişi katıldı.
 
Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı ardından Refaiddin Şahin, doğum yeri olan Samsun’un Terme İlçesi Kuşça Köyü’nde toprağa verildi. 

DHA