Eski başkanın 'hizmetçi' videosu

IMF'nin eski başkanı Dominique Strauss-Kahn'a karşı açılan dava düştü, ama olay hâlâ gündemdeki yerini koruyor

Eski başkanın hizmetçi videosu
09 Aralık 2011 Cuma 10:19 tarihinde eklendi, 1.073 kez okundu.

 

14 Mayıs’ta New York Sofitel Otel'de tacizin yaşandığı öne sürülen anlardan sonraki gelişmelere ilişkin güvenlik kamera kayıtları ilk kez sızdı. Görüntülerin ilk bölümünde, DSK’nın odasından çıkıp, resepsiyonda hesabı ödemesi ve daha sonra da oteli terk ederek taksiye binmesi yer alıyor. 
 
DSK’nın burada, otelden kaçarcasına çıktığına ilişkin, skandalın ilk günlerinde dile getirilen iddialar da görüntüler tarafından yalanlanmış oldu. Zira DSK’nın, otelden son derece sakin ve hiç dikkat çekmeyen hareketlerle ayrıldığı açıkça görülüyor.
 
13 saniyelik sevinç gösterisi
 
DSK’nın kendisini taciz ettiğini öne süren otel görevlisi Nafissatou Diallo’nun, Sofitel’deki üstleriyle biraraya gelmesi ve DSK’nın kaldığı 2806 numaralı odada yaşadıklarını anlatması, jest ve mimiklerinden görülüyor. Ancak bu görüntülerde, Diallo’nun sakin ruh hali ve hatta bir ara sandalyede tek başına sessizce oturması, üzüntülü görünmeyip ağlamaması da dikkati çekiyor.
 
Sonra otelin güvenlik müdürü Brian Yearwood’la bir başka çalışanı “sevinç gösterisi” yaparken görülüyor. Ancak ikilinin, anlaşılmayan bir nedenle birbirine sarılması, ilk iddia edildiği gibi üç dakika değil 13 saniye sürüyor. Güvenlik kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra bir açıklama yapan otelin bağlı olduğu Accor’a göre sevinç gösterisi olduğu iddia edilen bölüm çok kısa sürüyor, ayrıca bir komplonun da parçası değil.
 
Öte yandan DSK’nın avukatı Henri Leclerc, müvekkiline komplo kurulduğu iddialarını destekleyen herhangi bir delilin olmadığını söyledi.

İşte o görüntüler