Eski cumhurbaşkanı manastıra kapandı

Alman "Bild am Sonntag" gazetesi, hakkındaki bazı iddialar nedeniyle görevinden ayrılan ve inançlı bir Katolik olduğu belirtilen eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, huzura kavuşmak için geçici süre bir manastıra kapandığını yazdı.

Eski cumhurbaşkanı manastıra kapandı
11 Mart 2012 Pazar 15:05 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

Gazetenin haberinde, yeri açıklanmayan bir manastırda huzur arayan Wulff'un, aynı zamanda sağlık sorunları olduğu ve bu nedenle sağlık kontrolünden geçtiği belirtildi.

Wulff'un bu nedenle, işadamı arkadaşı Carsten Maschmeyer ile oyuncu Veronica Ferres'in 3 Mart'ta yapılan nişanına da katılmadığı ve nişan törenine Wulff'un eşi Bettina Wulff'un tek başına gittiği ifade edildi. 

Öte yandan, muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD), Wulff'tan, hakkı olan bir makam aracı ve bir büro almaktan da vazgeçmesini istedi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise "Passauer Neue Presse" gazetesine yaptığı açıklamada, "Yere düşen bir insana vurmaya devam edilmez" şeklindeki sözleriyle Wulff'a destek verdi. 

Hannover Savcılığı, Wulff hakkında, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullanmış olduğu şüphesiyle soruşturma yürütüyor.

Wulff için Berlin'deki Bellevue Sarayında düzenlenen ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun da katılmış olduğu askeri veda töreni sırasında da Wulff'u eleştiren bazı göstericiler, vuvuzelalarla veda törenini bozmaya çalışmıştı. 

Çok sayıda Türk derneği ise, uyum konusundaki çabalarından dolayı Wulff'u destekliyor.Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Wulff'un uyum ve dini hoşgörü konusundaki çabalarını hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etmişti.