''Eski dostum Erdoğan hayal dünyasında yaşıyor''

HDP Mersin 1'inci sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Cumhurbaşkanı benim eski dostum. Beraber partiyi kurduk. 7 yıl süreyle onun birinci yardımcısıydım. Ama bana göre o, bir hayal dünyasında yaşıyor" dedi.

Eski dostum Erdoğan hayal dünyasında yaşıyor
29 Nisan 2015 Çarşamba 15:28 tarihinde eklendi.
HDP Mersin 1'inci sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Cumhurbaşkanı benim eski dostum. Beraber partiyi kurduk. 7 yıl süreyle onun birinci yardımcısıydım. Ama bana göre o, bir hayal dünyasında yaşıyor" dedi.
 
AK Parti Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun geçen hafta öldürülen oğlu Abit Nasıroğlu'nun taziyesi için Batman'a gelen HDP Mersin 1'inci sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partililerle bir araya geldi. HDP seçim lokalinde Fırat'ı, HDP İl Başkanı Abdulbari Karaağaç, ilçe teşkilatı karşıladı. 
 
Fırat, 7 Haziran seçimlerinin, rejim oylaması niteliğini taşıyacağını belirterek, "7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi değil, Türkiye'nin nasıl bir rejimle idare edileceği konusunu oylayacaktır. Yani anti demokratik, özgürlüklerin hiçe sayıldığı, barışın ortadan kalktığı, kardeşliğin ortadan kalktığı, hukuk devletinin yok olduğu ve her şeyin bir kişinin iki dudağı arasındaki talimata göre mi ülke yönetilecek? Yoksa, demokratik bir usulle, özgürlük içinde mi? Barış ve kardeşliğin sağlandığı bir ülkede mi yaşacağız? Bu yalnız Kürtler'in bir sorunu değildir. HDP'nin barajı aşması 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sorunudur. Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde herkesin bir şekille aklını başına toplaması, oyunu ona göre kullanması lazım. Aksi şekilde çıkacak oylamada bir daha bir seçimin olacağı kanısında değilim. Bir daha bu sistemi geri getirmek mümkün olmayacak" dedi.
 
'KOBANİ, BATMAN NE KADAR VATANIMSA, MARMARİS, İSTANBUL O KADAR VATANIM'
 
7 Haziran seçimleri öncesi provokasyonlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Fırat, "Ülke bir maceraya sürüklenecektir. Belki iç çatışmalar çıkacak, hatta yurt dışında savaş meydana gelebilecek. Tabi Kürtler için de önemli. Bir kere barış sürecini tüm gücümüzle destekliyoruz. Ateşkes süreci bugüne kadar yürüdü. Maalesef seçimin yaklaşmasıyla birlikte birçok provokasyonun yapıldığını da görüyoruz. Ama ne yapsalar yapsın, biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu ülkeyi de böldürmeyeceğiz, bir kere kafalarına bunu iyi soksunlar. Kobani, Batman ne kadar benim vatanımsa, aynı şekilde Marmaris, İstanbul da benim vatanımdır. Çünkü bu ülkeyi beraber kurduk. Ana, asli unsur olarak savaşarak, bu vatanı kurduğumuza göre, dolayısıyla birilerinin kafasında ülkeyi parçalamak, Batman veya Hakkari'yi bir alana sıkıştırmak istiyorsa, bu da sözlerinde kalır" diye konuştu.
 
"Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları içerisindeki her milimin, karenin aynı zamanda sahibiyiz" diyen HDP'li Fırat, şöyle konuştu:
 
"Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Şunu hiçbir zaman unutmasınlar; Diyarbakır'da 2005'te 'Kürt sorunu benim sorunumdur' diyen, ama bir süre sonra 'Kürt sorunu yoktur' diyen ve 'Kobane nedir ki? Bu kadar ufacık bir yer için kıyamet kopardılar. Kobane düştü düşecek' diyen ve nerdeyse zevkten dört köşe olarak söyleyenleri, insanlarımız unutmaması lazım. Kobane bizim vatanımızdır, namusumuzdur, şerefimizdir. Nasıl 'Onlarla Çanakkale Savaşı'nda vatanı savunduk, vatanı burada bulduk' diyorlarsa, Kürt milleti de birlik oldu. Kobani'de sınavını verdi, onu teşhir ettirdi. Bunları unutmak mümkün değil." 
 
'ESKİ DOSTUM HAYAL DÜNYASINDA'
 
HDP'li Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte AK Parti'yi kurduklarını ve 7 yıl birlikte yönettiklerini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı benim eski dostum. Beraber parti kurduk. 7 yıl birinci yardımcısı olarak beraber çalıştık. Ama bana göre bir hayal dünyasında yaşıyor. Eğer 1-2 milletvekili ile iktidarı kurtarabildiyse ne ala. Tutturamazsa koalisyona mahkum olur. Hayallerine mani olacak tek siyasi kuruluş da HDP'dir. CHP 5-10 puan artırsa dahi meclis aritmetiğini değiştiremez. MHP de aynı şekilde ama HDP'nin Kürdistan bölgesinde 70'e yakın milletvekili ile eğer barajı aşamazsa otomatik olarak AK Parti'nin hanesine yazılacak. O da Cumhurbaşkanı'nın hep söylediği 400 veya 350 milletvekili olmasa da sağlama durumu getirecektir. Kürdü, Laz'ı, Çerkez'i ile bu seçimde demokrasi ve özgürlükler için HDP'ye oy verme mecburiyeti var" diye konuştu.