Eski eşini bıçaklayan sanığa 11 yıl 8 ay

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, adliyede zabıt kâtibi olan bir çocuk annesi eski eşi Seval Aktaş'ı (32) bıçaklayarak yaralayan Seyfetttin K., 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski eşini bıçaklayan sanığa 11 yıl 8 ay
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:16 tarihinde eklendi.

Aktaş, 10 Mart 2012 tarihinde 1494/8 Sokak'taki evinde, üç yıl önce boşandığı Seyfettin K. (41) tarafından yedi yerinden bıçaklandı. Velayetini aldığı 8 yaşındaki kızı Z.K. ile birlikte yaşayan genç kadın, canını komşusunun evine kaçarak kurtardı. Seyfettin K., kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis talebiyle İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Davanın bugün yapılan karar duruşmasına, tutuklu sanık Seyfettin K. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, mağdur Seval Aktaş'ın Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla alınan ifadesinin geldiğini ve okunup dosyaya koyulduğunu belirtti. Sanık Seyfettin K. ise daha önceki ifadesini tekrarlayarak, "Ben eve kavga çıkarmak amacıyla gitmedim. Sadece ondan çocuğumun velayetini istiyordum. Herkesin hayatında birisi olabilir." dedi. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, sanığın sabit görülen kasten insan öldürmeye teşebbüs suçundan, TCK'nin 81/1. maddesine göre müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları Mükerrem Çölova Akçay ve Ali Ersan Akçay, mütaalaya katılmadıklarını, kastın varlığının her olaya göre ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini, bunun aniden meydana gelen ve tahrik altında bir yaralama suçu olduğunu söylediler. Aktaş'ın avukatları Saadet Kayaalp, Gülce Mutoğlu, Reyhan Özkilerci ve Şenay Yavuz ise sanığın cezalandırılmasını istedi. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Seyfettkin K.'yi önce müebbet verdi, ardından suç teşebbüs aşamasında kaldığından 14 yıla, daha sonra da duruşmalardaki iyi hali lehine takdiri indirim sebebi kabul edip 11 yıl 8 aya düşürdü. Karardan sonra Seyfettin K. ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sanık avukatları, kararı temyiz edeceklerini belirtti.


CİHAN