Eski eşinin elinden zor kurtuldu

Eski kocası tarafından bıçaklandı, öldürülmek üzereyken vatandaşlar kurtardı

Eski eşinin elinden zor kurtuldu
21 Kasım 2011 Pazartesi 16:07 tarihinde eklendi.

 

İzmir'in Karabağlar ilçesinde küçük yaşta evlendiği ve 12 yıl evli kaldığı eşinden sürekli şiddet gördüğü iddiasıyla geçen yıl boşanan 2 çocuk annesi Irmak Zorlu (26), yolunu kesen eski eşi E.K. (45) tarafından yüzünden bıçaklandı. E.K., eski eşi Irmak Zorlu'nun boğazına bıçak dayadıktan sonra yüzünün sağ tarafını yaklaşık dört santimetre derinliğinde kesti. Genç kadını eski kocasının elinden çevredeki vatandaşlar kurtardı. Vatandaşların yardıma koştuğunu gören E.K. kaçarak kayıplara karıştı. Ölümle burun buruna gelen talihsiz kadın, "Ölmek istemiyorum." diyerek polisten korunma talep etti.
 
Olay, Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semti 9118 Sokak'ta akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Irmak Zorlu, annesi Nazmiye Zorlu'nun evinden, ablası Nermin Simar'ın yanına gitmek üzere ayrıldı. İddialara göre, yolda, eski eşi E.K., Irmak Zorlu'nun yolunu kesti. Barışma teklifini reddeden eşini saçından tutarak tenha bir yere doğru sürüklemeye başladı. E.K., eşi Irmak Zorlu'nun yüzünün sağ tarafını kulak altından dudağına kadar bıçakla kesti. Yüzünde yaklaşık dört santimetre derinliğinde kesik oluşan genç kadın çığlıklar atarak yardım istedi. Kadının çığlığını duyan vatandaşların yardım için kendilerine doğru geldiğini gören E.K. kaçtı. Zorlu olay yerine çağrılan ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 
 
"ELEKTRİK KABLOSUYLA DÖVÜYORDU"
 
Hastanede yapılan tedavisinin ardından Yeşilyurt Polis Merkezi'ne giderek E.K.'dan şikayetçi olan Irmak Zorlu, evli kaldığı süre boyunca eski eşinin kendisini elektrik kablosu ve sopa ile dövdüğünü ileri sürdü. Zorlu, "Artık koca dayağı canıma tak etti ben de geçen yıl boşandım. Eğer bugün çevrede bulunan insanlar yardıma koşmasaydı şu an yaşamıyor olabilirdim. Ne olur bana devlet sahip çıksın. Ölmek istemiyorum." dedi. Polis tarafından aranan E.K.'nın olaydan hemen sonra kayınvalidesi Nazmiye Zorlu ve baldızı Nermin Simsar'ı cep telefonuyla arayarak ölümle tehdit ettiği iddia edildi. Irmak Zorlu'nun ablası Nermin Simsar, kardeşine sahip çıkmaya çalıştığını, kardeşinin de Gülay Korucu ve Ferdane Çöl gibi koca cinayetine kurban gitmesinden korktuğunu söyledi.