"Eski günlere geri döndük"

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, bugün Fransız meclisi tarafından kabul edilen yasa teklifiyle eski kötü günlere dönüldüğünü söyledi.

Eski günlere geri döndük
22 Aralık 2011 Perşembe 20:28 tarihinde eklendi.

Yasa teklifinin kabul edilmesinden duyduğu tepkiyi düzenlediği basın toplantısında dile getiren Burcuoğlu, hükümetin talimatıyla yarın Türkiye'ye döneceğini açıkladı. 
    
Burcuoğlu, önümüzdeki günlerde Türkiye'den Fransa'ya yapılacak resmi ziyaretlerin askıya alındığını ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 10 Ocak'ta Paris'e yapacağı ziyaretin de iptal edildiğini belirtti. 
    
Burcuoğlu, yasa teklifiyle ilgili görüşmeler sırasında Türkiye'ye destek veren milletvekillerine teşekkür mektubu göndereceklerini ifade etti. 
    
Yasa teklifinin Fransız hükümetini de ikiyi böldüğünün görüldüğünü dile getiren Burcuoğlu, bunun en son somut örneğinin Kültür Bakanı Frederic Mitterrand'ın yasa teklifi aleyhinde görüş bildirmesi olduğunu söyledi. 
   
Burcuoğlu, kendilerine çeşitli çevrelerden gelen bilgiye göre Fransız hükümetinin 23 Şubat'a kadar meclisten geçen yasa teklifini senato gündemine götürme amacında olmadığını vurguladı. 
    
Burcuoğlu, yasa teklifinin Türkiye karşıtı olmadığını ileri süren Fransız muhataplarının karşı tarafın da en az kendileri kadar zeki olduğunu bilmeleri gerektiğini kaydetti.