Eski HAS Partililer MHP'ye katıldı

Delegelerinin oylarıyla geçen eylül ayında fesh edilen HAS Parti'nin Genel Sekreter Yardımcısı Zeliha Lali ve İl Başkanı Ulaş Göktaş'ın da arasında bulunduğu 70 HAS Partili, MHP'ye katıldı.

Eski HAS Partililer MHPye katıldı
21 Kasım 2012 Çarşamba 16:11 tarihinde eklendi, 1.219 kez okundu.

 

Eski HAS Parti üyelerinin MHP'ye katılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan MHP İl Başkanı Osman Çetin, ''Bugünler birlik olma zamanıdır'' sloganıyla başlattıkları çağrıya, delegelerinin oylarıyla bir süre önce fesh gedilen HAS Parti'den yanıt geldiğini kaydetti. 
     
HAS Parti'den katılanlara henüz resmi bir görevlendirme yapılmayacağını anlatan Çetin, ''Resmi görevlerde bulunmak siyasi partilerde görev almamak anlamına gelmez. Partimizde her türlü görevi yapacaklardır. Genel başkanları bir başka partiye geçse de onların iradesi o yönde olmadığı için MHP'ye geçtiklerini düşünüyorum. Partimize geldikleri için kutluyoruz'' dedi. 
     
Eski HAS Parti Genel Sekreter Yardımcısı Zeliha Lali de Numan Kurtulmuş ile çalışmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lali, ''Ocaklarında büyüdüğüm MHP çatısı altında siyaset yapmaya karar verdim. Biz MHP'de bir göreve talip değiliz, hizmete talibiz'' diye konuştu. 
     
HAS Parti İl Başkanı Ulaş Göktaş ise partilerinin kapatılması ve Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmesinin ardından Antalya'daki yönetim kurulu ve parti üyeleriyle toplantılar yaptıklarını anlattı. MHP İl Başkanı Çetin'in çağrısıyla MHP'ye katılma yönünde karar aldıklarını kaydeden Göktaş, ''Bugün 70 kişi rozet takıyor. Ama ilk il divan kurulu toplantısında daha geniş katılımlar olacak'' dedi. 
     
Göktaş, Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmesinin ardından genel merkez düzeyinde kendilerinin de AK Parti'ye geçmesi yönünde çağrı yapıldığını ve AK Parti'den de kendilerine teklif geldiğini vurguladı. AK Parti'ye katılmayı tercih etmediklerini belirten Göktaş, ''Siyasi düşüncesi bize daha yakın olduğu için MHP'ye geçmeyi tercih ettik. Biz Numan Kurtulmuş ile her zaman gurur duyduk. Verdiği karar kendisine aittir. Bizim kararımız da MHP'ye katılma yönünde oldu'' diye konuştu. 
     
Törende Genel Sekreter Yardımcısı Zeliha Lali, İl Başkanı Ulaş Göktaş, ilçe başkanları, il yönetim kurulu ve kadın kolları üyesi 70 kişiye MHP rozeti takıldı.