Eski IMF Bakanı Kahn serbest

Eski IMF Bakanı'na yönelik cinsel taciz davası düştü, Kahn serbest bırakıldı.

Eski IMF Bakanı Kahn serbest
23 Ağustos 2011 Salı 18:56 tarihinde eklendi.

ABD'nin New York kentinde, geçen Mayıs ayında tecavüz iddiasıyla hakkında dava açılan eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları mahkeme hakimi tarafından düşürüldü. 
    
New York Eyalet Yüksek Mahkemesi hakimi Michael Obus, Strauss-Kahn hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarını düşürdü, böylece eski IMF Başkanı'na açılan dava resmen sonlandı. 
    
Strauss-Kahn, kararın ardından serbest bırakıldı ve duruşma salonundan ayrıldı.

 

Strauss-Kahn: "Kabus sona erdi"
 

ABD'nin New York kentinde, Mayısta tecavüz iddiasıyla hakkında dava açılan ve serbest bırakılan Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, kabusun sona erdiğini ve rahatladığını belirtti. 
    
New York Eyalet Yüksek Mahkemesi hakimi Michael Obus'un, hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarını düşürmesinden sonra Strauss-Kahn, "yaşadığı bu korkunç ve haksız tecrübeden sonra ülkesi Fransa'ya dönmek için sabırsızlandığını" ifade etti. 
    
Strauss-Kahn, "Son haftalar benim ve ailem için kabus gibiydi" diyerek, masum olduğuna inanan Fransa ve ABD'deki dostlarına ve kendisine destek veren binlerce kişiye teşekkür etti. 
    
Özellikle eşi ve ailesine minnettar olduğunu belirten Strauss-Kahn, hakim Obus'e, eşi ve kendisini korumak için büyük çaba gösteren mahkeme görevlilerine de teşekkürlerini sundu. 
    
Obus'un Strauss-Kahn hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarını düşürmesiyle eski IMF Başkanına açılan dava resmen sonlandı.

 


Kahn pasaportunu geri alıyor
 

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski başkanı Dominique Strauss-Kahn pasaportunu bugün geri alacak. 
    
Strauss-Kahn'ın avukatı William Taylor, eski IMF başkanının "tamamen özgür" olduğunu ve pasaportunu bugün geri alabileceğini belirtti. 
    
Yaklaşık 3 ay önce bir otel çalışanına cinsel taciz iddiasıyla ABD'de tutuklanarak ev hapsine tabi tutulan Strauss-Khan, bugün serbest bırakıldı. 
    
Strauss-Kahn hakkında açılan davanın iddianamesi, iddiada bulunan temizlik görevlisi Nafissatu Diallo'nun yeterince inandırıcı olmadığı ve kanıtların yetersiz olduğu göze alınarak, savcının da talebi üzerine geri çekildi. 
    
New York Eyalet Yüksek Mahkemesi hakimi Michael Obus'un, hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarını düşürmesinden sonra Strauss-Kahn, "yaşadığı bu korkunç ve haksız tecrübeden sonra ülkesi Fransa'ya dönmek için sabırsızlandığını" ifade etmişti. 
    
Hakkındaki suçlama öncesi Strauss-Kahn, Fransa'daki başkanlık seçimlerinde en güçlü adaylar arasındaydı. Strauss-Kahn, cinsel taciz iddiası nedeniyle IMF Başkanlığından da istifa etmek zorunda kalmıştı.