Eski kayınbiraderinin oğlunu kaçırdı

Eskişehir'de yaşayan Faruk Belice (24), geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandı. Mahkeme, Faruk Belice'nin 3 yaşındaki kızını anneye verdi.

09 Ağustos 2013 Cuma 20:28 tarihinde eklendi.
Çocuğunu göremediğini öne süren Belice ayrıldığı eşinin memleketi olan Mersin'in Bozyazı ilçesine gitti. Burada da çocuğunu göremeyen Belice eski kayınbiraderinin oğlu Z.Ş.'yi 26 UU 372 plakalı otomobile bindirerek kaçırıp Eskişehir'e götürdü. 
 
KOVALAMACANIN ARDINDAN ÇATIYA ÇIKTI 
 
Yapılan ihbar üzerine polis ekipleri, Belice'nin kullandığı otomobilin çevreyolundan kent merkezine doğru geldiğini belirledi. Polisin dur ihtarına uymayan Belice yaklaşık yarım saatlik kovalamacanın ardından Emek Mahallesi Zaman Sokak'ta otomobili durdurdu. Faruk Belice yanındaki Z.Ş. adlı çocukla birlikte araçtan inip 5 katli inşaat halindeki binanın çatısına çıktı.

Bunun üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanısıra 112 sağlık ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Çocuğunun getirilmesini isteyen Belice yanına kimseyi yaklaştırmadı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri ile Çocuk Şubesi polisleri Faruk Belice'yi ikna etmek için yaklaşık 3 saat çaba sarf etti. İkna amacıyla olay yerine bir de psikolog getirildi. 
 
KAÇIRDIĞI ÇOCUK ATLAMASINA ENGEL OLDU 
 
Z.Ş. adlı çocuk, zaman zaman kendisini aşağıya atacağını söyleyerek çatının kenarına gelen Faruk Belice'ye sarılarak atlamaması için uğraştı. Yapılan ikna çabalarının ardından Faruk Belice önce 10 yaşındaki Z.Ş.'nin aşağıya inmesine izin verdi, kısa süre sonra da kendisi aşağıya indi. Faruk Belice polis ekiplerince gözaltına alınarak sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

DHA