Eski sözcüsü Wulff’u zor durumda bıraktı

Almanya'nın ski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un Aşağı Saksonya Başbakanı iken sözcüsü olan Olaf Glaeseker hakim karşısına çıktı

Eski sözcüsü Wulffu zor durumda bıraktı
10 Aralık 2013 Salı 11:25 tarihinde eklendi.

İddiaya göre Glaeseker, 2007-2009 yılları arasında Manfred Schmidt adlı etkinlik menajeri tarafından düzenlenen partiler için yaklaşık 550 bin Euro’luk sponsorluk istedi, bunun karşılığında da 12 bin Euro değerinde bedava uçuş ve tatil imkanı sağladı.

Bu suçlamalar karşısında Glaeseker, eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a paralel hareket ettiğini söyledi. Wulff’un faaliyetlerinden haberdar olduğunu ve potansiyel sponsorlarla konuştuğunu ileri süren Glaeseker, eski cumhurbaşkanının zaten her şeyi kontrol etmek isteyen biri olduğu için onun arzusuna ters bir iş yapmanın mümkün olmadığını iddia etti.

Wulff’un ilk duruşmada Glaeseker ve Schmidt arasındaki sıkı ilişkiden ve düzenli tatillerden haberdar olmadığı yönündeki ifadesine Glaeseker gibi Schmidt de karşı çıktı. Glaeseker her seyahat öncesi Wulff’u bilgilendirdiğini söylerken, Schmidt de bunlardan dolayı eski cumhurbaşkanının kendisine teşekkür ettiğini dile getirdi.


CİHAN