"Eski Türkiye tasfiye olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin başarılı bitmesi halinde eski Türkiye’nin tamamen tasfiye olacağını söyledi.

Eski Türkiye tasfiye olacak
06 Mayıs 2013 Pazartesi 18:13 tarihinde eklendi.

 

Eski düzenin tamamen değişeceğini ve birçok kazanımların olacağına işaret eden Numan Kurtulmuş, son 10 yıl içinde Türkiye’de değişen noktalara dikkat çekti. 
 
Ankara Parlamenter Danışmanları Akademisi’ne katılan Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada çözüm sürecini değerlendirdi. “Eğer 30 yıldır terör olmasaydı Türkiye daha düşük faizli borç alacaktı ve kasamızda 10 milyarlarca dolar kalacaktı.” diyen Kurtulmuş, güven ortamı daha güçlü olan ülkelere düşük faizli kredilerin verildiğini vurguladı.

Doğu Anadolu’da turizm potansiyelinin sadece yüzde 5’inden yararlanıldığının altını çizen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, terörün olmaması halinde ülkede kişi başı gelirin 20 miekenlyon dolara çıkacağını kaydetti. 
 
"GÜVEN ORTAMI YARIMI BÜYÜTTÜ"
 
Çözüm süreci olduğu için 3. Havalimanı ihalesine 35 milyar TL gibi büyük bir rakamın çıktığını belirten Kurtulmuş, ülkede güven ortamının artmasıyla birlikte yatırımlara olan rakamların büyüdüğünü ifade etti. 
 
Son 10 yılda ‘Bürokratik Oligarşi’yi ciddi şekilde zayıflattıklarını dile getiren Kurtulmuş, 1961’den bu yana Cumhurbaşkanı seçimlerinde bir takım ayak oyunlarının olduğunu belirterek, Ahmet Necdet Sezer’i örnek verdi. Numan Kurtulmuş, “Ahmet Necdet Sezer’i hatırlayın. Kendisinin şahsına bir şey diyemem. Ancak Sezer’i kim tanıyordu ki? En çok Ecevit tanıyor dedik onda da aralarındaki bir kitap fırlatması olayından çıkan krizden çok çektik. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini gösteren en güzel örnek Sezer’dir.” diye konuştu. 
 
Yeni Türkiye’nin temelleri için yeni bir anayasanın altını çizen Numan Kurtulmuş, Meclis’te 330 oy alamamaları halinde referanduma gideceklerini bildirdi.

CİHAN