Eski ve yeni bakanlar buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Asım’ın Nesli Akif’in İzinde' programı, kabine değişikliğinin ardından iki bakanı yeniden buluşturdu.

Eski ve yeni bakanlar buluştu
27 Aralık 2013 Cuma 22:21 tarihinde eklendi, 1.114 kez okundu.

Eski Bakan Suat Kılıç döneminde yapılması planlanan programın kabine değişikliğine denk gelmesi üzerine anma programına yeni Bakan Çağatay Kılıç ile birlikte katıldı. Bakanlıktaki ilk hitabını gençlere yaptığı için heyecanlı olan Çağatay Kılıç, Mehmet Akif Ersoy’un gençliğe her zaman güvendiğini ifade ederek, “Sizler ve bizler Mehmet Akif Ersoy’un böyle bir temenni içerisinde olmasının en büyük koruyucusuyuz. Bizler bu millete bu vatana bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırtmayacağız.” dedi.

Eski Bakan Suat Kılıç ise, programda okunan İstiklal Marşı'nın ardından sunucunun şiire devam etmesi üzerine ayakta dikilerek yerlerine oturan protokolü ve bütün salonu ayağa kaldırdı. Protokoldekiler ve salondaki gençler hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy’un 77’inci ölüm yıl dönümünde ‘Asım’ın nesli Akif’in izinde’ programı düzenlendi. Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen programda eski ve yeni Gençlik ve Spor Bakanı bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, göreve geldikten sonra ilk programında gençlerin karşısında çıktı. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okunmasıyla başlayan tören daha sonra Hacı Bayram Veli Camii İmam’ı Hatibi Mahmut Kara Kur'an’ı Kerim tilaveti sundu. Programa Türkiye’nin birçok ilinden gelen gençler Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna dualar okudu. Programın düzenlendiği spor salonunun ortasına ise Mehmet Akif Ersoy’un temsili mezarı yapıldı. Ayrıca program için oluşturulan ‘İstiklal Marşı’nı satmayan adam’ ismiyle bir hesap oluşturularak katılan gençlerin twitter adreslerinden Mehmet Akif’i anlatan görüşler atılması istendi.

Programda bir konuşma yapan yeni Bakan Çağatay Kılıç, göreve başlamasının ardından ilk hitabı gençlere karşı yapmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Programın düzenlenmesinde ve İstiklal Marşı şairinin anılmasında gösterdiği çabadan dolayı eski Bakan Suat Kılıç’a teşekkür eden Kılıç, kendisinin ilk olarak konuşma yapacak olmasına rağmen sırasını verdiğini ifade etti.

Gençlere hitap eden Kılıç, toplumun temel yapı taşı olarak tarihi ve kültürü geleceğe taşıma görevinin gençlerde olduğunu söyledi. “Geleceğimizin benlik ve fikir asaletini oluşturan ataların hatırası sonsuza kadar sizlerle yaşayacaktır.” diyen Kılıç, Mehmet Akif Ersoy’un Türkiye’nin yanında bir dünya şairi olduğunu belirtti. Kılıç, “Milli şairimiz bizim derin hafızamızın şiirleştirilmiş abidesidir. Mehmet Akif Ersoy sadece bu toprakların ve ülkemizin şairi değildir. Gazze’den Kahire’ye, Mekke’den Şam’a İslam aleminin en derin kalbi duygularının sesidir.” diye konuştu.

Program daha sonra Bedirhan Gökçe ve Ertuğrul Erkişi’nin Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan konseri ile başladı. Ahmet Yenilmez’in tiyatro gösterisinin ardından ise ünlü sanatçı Uğur Işılak bir konser verdi.

Programın başında okunan İstiklal Marşı’nın ardından sunucunun şiire devam etmesi üzerine eski ve yeni bakanlar ayakta dinlemeye devam etti. Bu sırada yerine oturan protokole dönerek ayağa kalmalarını isteyen Suat Kılıç, daha sonra büyün salonu ayağa kaldırdı. Bakanlarla birlikte salondaki gençler İstiklal Marşını 10 kıtasını hep bir ağızdan okudu.


CİHAN