Eski vekillere 'dokunulacak'

TBMM'de, yeni dönemde aday olmayan ya da seçilemeyen ve haklarında fezleke bulunan 97 milletvekili ile ilgili 341 dosya, Başbakanlık aracılığıyla ilgili mahkemelere gönderilecek.

Eski vekillere dokunulacak
19 Ağustos 2011 Cuma 11:49 tarihinde eklendi.

 

23. Dönemde, haklarında dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan 149 milletvekilinden 97'si, 24. Dönemde aday olmadı ya da milletvekili seçilemedi. Bu milletvekilleri ile ilgili Mecliste bekleyen toplam 341 dosya, ilgili mahkemelere gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilecek. 
     
Söz konusu milletvekillerinin arasında, eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani de bulunuyor. 
     
TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon, 23. Dönemin sonunda dokunulmazlık dosyalarını tasnif etmiş, dönem boyunca Meclise gelen ve hakkında hiçbir işlem yapılmayan 677 dosyayı, yeni dönemde milletvekili seçilip seçilmeme durumuna göre yeniden değerlendirilmek üzere TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğüne göndermişti.