Eskişehir'de 1500 metal işçisi yürüdü

Eskişehir'de, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamayan Türk Metal Sendikası üyesi işçiler ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

03 Nisan 2013 Çarşamba 20:36 tarihinde eklendi.

 

Mesai bitiminde Mustafa Kemal Atatürk Caddesi Porsuk Bulvarı girişinde toplanan çeşitli fabrikalarda çalışan yaklaşık 1500 metal işçisi sloganlar atarak yürüdü.

Yaklaşık 1 kilometre ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyen işçilere hitaben Porsuk Bulvarı Migros Mağazası karşısında Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Erkut Kılıç konuşma yaptı. Kılıç, 9 Ocak 2013 tarihinde metal iş kolunda çalışan 115 bin işçi adına toplu iş sözleşmesi masasına oturduklarını belirtti. Kılıç şöyle konuştu: "Biz, Türkiye'nin sosyo-ekonomik durumunu değerlendirdik.

Otomotivdeki, beyaz eşyada, elektronik ve demir çelikteki işyerlerinin mali tablolarını inceledik. Bunların yanına metal işçilerinin gerçeklerini ve taleplerini de ekleyerek bir teklif hazırladık. 115 bin metal işçisi adına, patronların sendikası MESS ile masaya oturduk.

Biz birinci 6 ay için yüzde 18 istedik onlar yüzde 4.6 önerdiler. Biz yakacak zammında, izin yardımında, bayram harçlığında yüzde 24 dedik onlar yüzde 9 önerdiler. Biz barış içinde bir çalışma ortamı dedik onlar esnek çalışma dediler. Biz de hayır dedik ve uyuşmazlık zaptını tuttuk. Bundan sonra onların anlayacağı dilden konuşacağız. Hakkımızı alana kadar konuşacağız."
 
Yürüyüşe katılan Türk İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç'ın da kısa bir konuşma yapmasından sonra işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA