Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz protestosu

Eskişehir'de yaklaşık 500 kişi, 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili görülen davanın güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınmasını protesto etti.

Eskişehirde Ali İsmail Korkmaz protestosu
12 Kasım 2013 Salı 23:10 tarihinde eklendi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Valiliğe yürüyen kalabalığa, "Birinizin bir saçına zarar gelirse çok üzülürüm, kahrolurum. Protestonuzu seslendirin, ama ondan sonra dağılın" dedi.
 
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan kalabalık 'Davayı kaçırabilirsiniz, ama halkın adaletinden kaçamayacaksınız' yazılı pankart açıp valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' ve 'Vali istifa' sloganı attı.

İki Eylül Caddesi'nden yürüyerek gelen kalabalığın önü Valilik yanındaki Merkez Bankası karşısında çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Polisler, Vilayet Meydanı'nda basın açıklamasına izin vermeyecekleri belirtti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender Pervane'nin polis müdürleriyle görüşmesinin ardından polisler bir-kaç metre geri çekildi.
 
BÜYÜKERŞEN: SİZE ZARAR GELİRSE ÜZÜLÜLÜRÜM KAHROLURUM
 
Bu sırada kalabalığın yanına gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Chp'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan ön sırada bulunanlara "Sizlerin düşüncelerinizi, duygularınızı paylaşıyorum. Sizi haklı da görüyorum.

Davanın Kayseri'de görülmesi kararını veren burası değil, yüksek yargı organı. Ben sizin demokratik haklarınızı kullanmanızı sonuna kadar savunuyorum. Demokrasilerde, özgürlüğü olan ülkelerde bütün topluluklar düşüncelerini, duygularını, protestolarını dövizleriyle, sloganlarıyla yaparlar. Ben babanız, hocanız olarak konuşuyorum.

Yani sizlerin kılına zarar gelmesini istemiyorum. Onun için bana sorarsanız yürüyerek medeni ülkelerdeki gibi, ileri ülkelerdeki gibi, özgürlüğün, demokrasinin olduğu ve bizim de özlemle onlar gibi olmak istediğimiz ülkelerde bu protestolar sloganları atılarak, dövizleriyle yapılır. Ama tahrip edici eylemle, karşılıklı çatışmayla bir sonuca varılmaz" dedi.
 
Kalabalıktan eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağılmalarını da isteyen Yılmaz Büyükerşen, "Birinizin saçına zarar gelirse çok üzülürüm, kahrolurum. Onun için benim önerim şudur. Yürüyüşünüzü, protestonuzu yapın, dövizlerinizle yapın. Size bir zarar gelmesin. Kahrolurum. Protestonuzu seslendirin, ama ondan sonra dağılın ki demokratik haklarınızı kullanmakta daha güçlü olursunuz, daha kuvvetli olursunuz. Bana söz verin" diye konuştu.
 
MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ
 
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender Pervane de kalabalığa hitaben basın açıklamasını okudu. Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili davanın güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alındığını söyleyen Pervane şunları kaydetti: "20 Kasım'da Eskişehir'de yapılacak olan Ali İsmail Korkmaz'ın duruşması Yargıtay Beşinci Ceza Dairesi'nin vermiş olduğu kararla Kayseri'ye alındı.

Biz, Ali İsmail'in öldürüldüğü günden itibaren emek demokrasi güçleri, forumlar ve Eskişehir halkıyla birlikte bir mücadele verdik. Bu mücadele delillerin karartılmaması, katillerin yargılanması içindi. Bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

İsterseniz bu davayı Kayseri'ye alın, nereye alırsanız alın, ama halkın adaletinden kaçamayacaksınız diyoruz." Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıp dağıldı.

DHA