Eskişehir'de avukatlar yürüdü

Eskişehir'de yaklaşık bin kişi, İstanbul'da avukatların gözaltına alınmasını ve Taksim'de polisin göstericilere müdahalede bulunmasını yürüyüş yaparak protesto etti.

Eskişehirde avukatlar yürüdü
11 Haziran 2013 Salı 23:07 tarihinde eklendi.
Yürüyüşe 'Avukatları Size Yedirmeyiz. Çapulcu Avukatlar' yazılı pankart taşıyan bir grup avukat da katıldı.
 
Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek amacıyla Espark Alışveriş Merkezi önünde yolu trafiğe kapatıp çadır kuranların bulunduğu yerde akşam saatlerinde toplanan kalabalık Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe bir grup avukat cübbeleriyle katıldı. 'Avukatları Size Yedirmeyiz. Çapulcu Avukatlar' yazılı pankart açan avukatlar kalabalığın en önünde yürüdü. 'Hükümet İstifa' ve 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atan kalabalık İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda yürüyüşü tamamladı.

Burada Eskişehir Direniş Meydanı platformu adına Pınar Turgut, avukatlar adına Ayşegül Kumaş, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi adına da Hakan Ünal birer konuşma yaptılar. Kalabalık daha sonra tekrar Espark Alışveriş Merkezi'ne doğru Yürüdü.

Polis merkezinin önünden geçen kalabalık kısa süreli yolda oturdu, ardından çeşitli sloganlar atıp yürüyüşe devam etti. Kalabalık olaysız bir şekilde Espark Alışveriş Merkezi'nin önünde çadırların bulunduğu yere gelerek yürüyüşü sonlandırdı.

DHA