Eskişehir'de banka şubesine yumurta atıldı

Eskişehir'de yaklaşık 400 kişi, düzenlenen yürüyüşle hükümeti protesto etti. Kalabalık yürüyüş sırasında Halkbank şubesini de yumurtalar fırlattı.

Eskişehirde banka şubesine yumurta atıldı
26 Aralık 2013 Perşembe 22:40 tarihinde eklendi.
 
Akşam saatlerinde Köprübaşı semti çarşı tramvay durağı önünde toplanan kalabalık, teypten Aşık Mahzuni Şerif 'in 'Yuh Yuh' türküsünü çaldı. Daha sonra 'Bakanlar yetmez hükümet istifa' ve 'Bu pisliği cemaat değil halk temizler' yazılı pankartlar açan kalabalık Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark önüne doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık 'Hükümet istifa' ve 'Hırsız var' şeklinde sloganlar atan kalabalık Üniversite Caddesi'nde bulunan Halkbank şubesini yumurta yağmuruna tuttu. Yumurtaların kırıldığı camlara afişler de asan eylemciler daha sonra yürüyüşlerini Espark önünde tamamladı.
 
Eğitim-sen Şube Başkanı Ender Pervane kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada "Daha dün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyordu ki 'Asgari ücret bin lira olursa bu ülke batar.' Ama biz 11 yıldır AKP iktidarının bu ülkeyi nasıl batırdığını, talan ettiğini çok iyi biliyoruz" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık halay çekip oynadıktan sonra dağıldı. 

DHA