Eskişehir'de direniş mitingi

Eskişehir Direniş Forumları tarafından düzenlenen mitinge katılan yaklaşık 2 bin kişi, 1 dakika boyunca aralıksız 'Vali İstifa' diye slogan attı.

Eskişehirde direniş mitingi
15 Eylül 2013 Pazar 19:44 tarihinde eklendi.
 
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde 'Ali İsmail Korkmaz'ın katillerini koruyan AKP'nin valisi istifa. Büyük halk buluşması'adı altında miting düzenlendi.

Miting öncesinde Hoşnudiye Mahallesi'ndeki 'Ali İsmail Korkmaz Parkı' olarak adlandırılan Eti Parkı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi çeşitli sloganlar atarak mitingin yapılacağı yere kadar yürüdü. Miting alanını şerit çekerek kapatan katılımcilar, şarkılar söyleyip konuşmalar yaptı.
 
Kalabalık ilk olarak Gezi Direnişi protestoları sırasında yaşamlarını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sık sık 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Gençliğin ateşi AKP'yi yakacak' şeklinde sloganlar atan göstericiler daha sonra 1 dakika süresince 'Vali istifa' diye bağırdı.
 
Eskişehir Direniş Forumları'nın basın açıklamasını Atilla Savumlu okudu. Savumlu kalabalığa hitaben "Bugün burada toplanmak için birçok sebebimiz var. Ülkenin satılmadık alanı kalmadığı için halk asgari ücretle açlık çekerken, oğullarına gemicikler aldıkları için, kadınlarımıza kızlarımıza tacizi ve tecavüzü hak olarak gördükleri yapanları akladıkları için.

Kendi ellerindeki kanı görmeden demokrasi adı altında savaş çığırtkanlığı yaptıkları için. Sadece geçmişte yaşattıklarından hesap sormak için değil, bizler geleceğimiz için buradayız. ve maalesef gençlerimiz katledildiği için, Abdullah, Ethem, Medeni, Ali İsmail ve Ahmet için buradayız" dedi. 

DHA