Eskişehir'de işçiler yürüdü

Eskişehir'de yaklaşık 200 kişi, sendikaya üye oldukları iddiasıyla 44 gün önce işten çıkartılan 12 ICF Fabrikası işçisine destek vermek amacıyla yürüyüş yaptı.

Eskişehirde işçiler yürüdü
18 Eylül 2014 Perşembe 22:36 tarihinde eklendi.
Cami önüne geldiklerinde ezan okununca işçiler slogan atmayı bıraktı. Ezan bitiminde tekrar slogan atan işçileri cami cemaatinden bir kaç kişi "İçeride namaz kılınıyor, bağırmayın" diye uyardı.
 
Akşam saatlerinde aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu  (DİSK) Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çağdaş Cengiz, ICF işçileri, çeşitli demokratik kitle örgütü üyelerinin bulunduğu grup 'Atılan İşçiler Geri Alınsın' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. İki Eylül, Hamamyolu ve Köprübaşı caddelerinden geçen gruptakiler sık sık  'Atılan İşçiler Geri Alınsı',  'Sendika hakkımız engellenemez', 'Yaşasın sınıf dayanışması' ve 'İş ekmek özgürlük' diye slogan attı. Eylemciler, Hamamyolu Caddesi'ndeki Çarşı Camii'nin yakınına geldiklerinde akşam ezanı okununca slogan atmayı bıraktı, ezan bitince de tekrar slogan atmaya devam etti. Bu sırada namaz kılmak için camiye girmekte olan cemaatten bir kaç kişi yürüyenlerin yanına gelerek "İçeride namaz kılınıyor, bağırmayın, biraz sesiz olun" uyarısında bulundu.
 
Yürüyerek İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na gelen kalabalığa hitaben DİSK'e Bağlı Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada şöyle dedi:
 
"ICF'de çalışan kardeşlerimiz bir haksızlığa bir hukuksuzluğa uğradılar. Anayasal haklarını kullandılar, karşılığında kapının önüne konuldular. Bundan dolayı sizler bir buçuk aydır arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyorsunuz. İnşaat işlerinde her gün canlarımız gidiyor. Her gün insanlar iş cinayetlerine kurban gidiyor. Niye biliyor musunuz arkadaşlar. Bir milyon 600 bin tane kayıtlı inşaat sektöründe çalışan var. Bunun Türk İş'e bağlı bir sendikadaki üye sayısı yaklaşık yüzde 2 oranlarında. Özel sektördeki örgütlülük oranı ise binde birlerle ifade ediliyor. Düşünebiliyor musunuz bir milyon 600 bin tane kayıtlı, bir o kadar da kayıtsız vardır. Bunların sadece yüzde 2'si sendikalı."