Eskişehir'de 'Vesayete Hayır' mitingi

Eskişehir'de sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 'Kardeşlik Platformu' tarafından 'Vesayete hayır, Milli iradeye saygı' mitingi düzenlendi.

19 Ocak 2014 Pazar 17:33 tarihinde eklendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını grup, 'Darbeci yargı istemiyoruz' diye slogan attı.
 
Kardeşlik Platformu'nun Başbakan Erdoğan'a destek vermek amacıyla düzenlediği miting Odunpazarı Meydanı'nda yapıldı. Aralarında Ak Parti Milletvekili Salih Koca, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan'ın da bulunduğu yaklaşık 1000 kişinin katıldığı mitingde Bozüyük Mehter Takımı gösteri yaptı, ardından Kuran- ı Kerim okundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri mitingin ön sırasında bulunan kadın ve çocuklara dağıtıldı. Yaşlı bir kadın Erdoğan'ın fotoğrafını birkaç kez öptü.
 
İHH TEMSİLCİSİNİN KONUŞMASI
 
Toplananlar sık sık 'Vesayete hayır', 'Darbeci yargı istemiyoruz' ve 'İHH'ye uzanan eller kırılsın' sloganları attı. 'Kardeşlik Platformu' adına İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman konuşma yaptı. Karaman, şöyle dedi:
 
"Bu milletin sözü bütün kurumlarda geçecek. Hiçbir kurum bu milletin sözünün, iradesinin dışında hiçbir şey söylemeyecek. Böyle bir düzen kurulacak' diyoruz. Bütün kurumlar millete bağlı olacak. Milletin istediği olacak. Milletin sözü, kararıyla her yer aydınlanacak. Devletin içerisinde karanlıkta hiçbir in, hiçbir oda kalmayacak.

Dün bu memlekette gazeteler 'Üst düzey askeri yetkili şunları söyledi' diye milletin seçtiklerini tehdit eder, siyasete ayar çekmeye çalışırdı. Şimdi çok şükür bu durum yok. Ordu milletin ordusu olma bilincine varmış, milletin karşısında durmaması gerektiğini öğrenmiş durumda ve buna göre davranış sergiliyor.

Şimdi devreye başka kurumlar sokulmaya çalışılıyor. Dün 'Üst düzey askeri yetkili' diyerek millete ayar yapmaya çalışanlar bugün 'Üst düzey bir yargı yetkilisi şunları söyledi' diyerek bu millete, siyasete ayar çekmeye çalışıyor. Hiçbir zaman yolsuzluğun, hırsızlığın yanında durmayız. Dibine, sonuna kadar araştırılsın. Ama küresel bu operasyonun her zaman karşısında olacağımızı, karşısında duracağımızı ifade ediyor ve haykırıyoruz."
 
Konuşmaların ardından 'Kardeşlik Platformu'nun organizesiyle toplanan gıda maddelerinin içinde bulunduğu bir TIR da miting alanından Suriye'ye gönderildi.

DHA