Esnafa provakasyon

Aksaray’da HDP il binasının açılışı ve sonrasında yaşanan gerginliklerin ardından, 20 yıllık Diyarbakırlı esnaf provokatörlerin hedefi haline geldiği iddia edildi.

Esnafa provakasyon
07 Mart 2014 Cuma 15:49 tarihinde eklendi.

HDP il binasının bulunduğu Kalealtı Caddesi’nde 20 yıldır esnaflık yapan Diyarbakırlı Mehmet Aslan, HDP İl binasının açılışından sonra sosyal paylaşım sitelerinde “Diyarbakır Tatlıcısı’ndan alışveriş yapmayın”, “Orayı yakacağız” şeklinde provokatörlerin hedefine haline geldiğini iddia etti. Kendisini herkesten daha çok Aksaraylı olarak gören Aslan, kendisinin hedef gösterilmesinden yakınıyor.

Esnaf Ahmet Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray’da HDP il binasının açıldığını, kendilerinin bu partiyle hiçbir ilgileri bulunmadığını söyledi. Aksaray’da 30 sene boyunca esnaflık yaptığını vurgulayan Aslan, şunları anlattı: “Bu tatlı salonumuz tüm Aksarayındır. Yaptığımız yatırımların tümü burayadır ve buraya tamamen yerleştik. Kendimizi Aksaraylı olarak görüyoruz ama bazı arkadaşlarımız var. İşte onlar öncülük yapmış. Bu partiyle hiç yakından alakamız yok. Vallahi partinin nerede olduğunu sonradan duydum. Olay olduğu gün, başka yerdeydim. Oradan geçerken ‘acaba CHP ile MHP’nin bir sıkıntısı mı var’ dedim. Onlardan hiç haberimiz yoktu. Facebook’ta 2-3 gündür, ‘Diyarbakır Tatlı Salonu’ndan alışveriş yapmayın. İşte onlar öncülük yapmış’ yazıyordu. Bizim hiçbir alakamız yok. Bir yere giderken, nerelisin diye soranlara “Aksaraylıyım” diyorum.”

“İl dışına çıktığımız zaman Niğde’ye bağlı Aksaray denildiğini duyunca üzülüyorum” diyen Aslan, “Bu olayı çıkartanlardan 100 bin kat daha Aksaraylıyım. Herkesten 100 bin kat daha Aksaray’ı severim. 100 bin kat bu ülkeyi severim.” dedi.
 


CİHAN