ESP gözaltıları protesto edildi

Antalya ve Denizli'de sabah saatlerinde Ezilenlerin Sosyalist Parti (ESP) üyesi 6 kişinin evleri basılarak polis tarafından gözaltına alınması, Antalya'da protesto edildi.

ESP gözaltıları protesto edildi
24 Nisan 2014 Perşembe 09:50 tarihinde eklendi.
Sabah saatlerinde polisin farklı adreslerde yaptığı baskınla Antalya’da ESP üyeleri Mustafa Subaşı, Mehmet Ali Genç, Cem Özen, Sinem Şeker, Onur Girginer ile eşzamanlı olarak Denizli’de Ali Girginer gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlarının sorguları Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ederken dışarda protestolar vardı. Akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü’nün Çallı semtindeki hizmet binası önünde toplanan bir grup ESP’li, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Buradaki basın açıklamasının ardından grup yürüyerek kent merkezinde tarihi Kalekapısı’nda gözaltıları protesto eden diğer gruplarla bir araya geldi. Antalya'da Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınan ve 127 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil’in de yer aldığı eylem, okunan basın açıklamasının ardından sona erdi.