Esra Elönü'nün 'Türk' sözü olay oldu

Tesettürlü yazar Esra Elönü'nün canlı yayındaki "Türklük"le ilgili sözleri Twitter'da infial yarattı.

Esra Elönünün Türk sözü olay oldu
30 Haziran 2012 Cumartesi 11:46 tarihinde eklendi, 3.185 kez okundu.

Esra Elönü: Türk'üm diyemem

 
Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Kime Göre Neye Göre' programda 'Ben kimim? ' sorusuna cevap arandı. İlginç çıkışları ile dikkat çeken tesettürlü yazar Esra Elönü'nün ' Kendimi hiçbir zaman Türk olarak tanımlamadım, kimliğim sorulduğu zaman asla 'Türk'üm ' demem. ' sözleri Twitter'da ortalığı karıştırdı.
 
ASLA TÜRK'ÜM DEMEM
'Ben sen kimsin sorusuna asla Türk'üm diye cevap vermem ' diyen Esra Elönü, kimliklerin ön plana çıkarıldığı zaman asıl ırkçılığın yapıldığını söyledi. Elönü tepki çeken sözlerine şöyle devam etti:
 
BU KANIN ASALETİ NEREDEN GELİYOR?
'Bu kanın asaleti nereden geliyor? Biz başka bir kimlik üzerinde üstünlük kurmaya çalışıyoruz. Ben asla sorulduğu zaman Türk'üm demem. Bu beni rahatsız eden bir şey. Neden Türkiye'li diyoruz. Bu da beni rahatsız ediyor. Bir adalet devleti diyebiliriz buraya. 'Egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milleti'nindir ' sözü de beni rahatsız ediyor. Bu Kemalist zümrenin ortaya çıkardığı sözlerden bir tanesiydi. '
 
TWİTTER'İ KARIŞTIRDI
Tesettürlü yazar Esra Elönü'nün bu sözleri Twitter kullanıcılılarının tepkisine neden olurken, kullanıcılar Habertürk'ü de mesaj yağmuruna tuttu.
 
beyazgazete